HABER MERKEZİ

Ergene’deki içler acısı durumu dile getiren Yüceer, “Ergene benim seçim bölgem ben orada yaşıyorum. Çocuklarım orada doğdu büyüdü. O bir milyon çocuk gibi. Ergene simsiyah akıyor. Türkiye’nin en kirli suyu. İçinde bırakın canlıyı bakteri bile yaşamıyor. İçinde kalsiyumdan arseniğe her türlü ağır metal var” dedi.

ERGENE’DE HİÇBİRŞEY YAPILMADI

Ergene için verilen sözleri dile getiren Yüceer, “Yalnızca nehir değil kirli olan havzanın tamamı kirli. Bakanın biri geldi ‘Biz Haliç’i temizlemişiz, Ergene bizim için çocuk oyuncağı’ dedi. Ergene’de yüzeceğim dedi. Diğer bir Bakan çıktı ‘Burada balık tutacağız’ dedi. Hiçbir şey yapılmadı. Dilovası’da aynı durumda” diye konuştu.

HEM SUÇLUSUNUZ HEM GÜÇLÜSÜNÜZ

Konuşmasında hükümete yüklenen Yüceer, “Hem suçlusunuz hem güçlüsünüz. Enerji elbette önemlidir. Elbette vazgeçilmezdir. Kimse enerjiye düşman değil. İnsanlar çevreleri kirletilmesin sağlıkları gitmesin istiyorlar. Sizler o kadar vurdumduymazsınız ki insanlar ölmüş kanser olmuş umurunuzda değil. Varsa yoksa birilerini zengin etme sevdasındasınız” ifadelerini kullandı.

ASIL HALKIN CANI NE OLACAK?

Yüceer, “Bu torbanın 45. Maddesinde 2016 yılında bir değişiklik yapılmış. Özelleştirilen enerji tesisleri 2019’a kadar çevre mezuatına uygun hale getirilsin dendi. Çevreyi kirletmeyen önlemler alınsın denmiş. Yıl tamamlanmış 3 yıl geçmiş bir önlem alınmamış. Siz bunları aldınız canınız sağolsun 2 yıl daha kirletmeye devam edin deniyor. Onların canı sağolsun da asıl halkın canı ne olacak?” diye sözlerini tamamladı.