Özellikle yaz sezonunda sahilde faaliyet gösteren Erikli Sahili Pazaryeri Esnafları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Ersin Aksakaloğlu, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda esnaf dün Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret ederek pazaryerinde yaşadıkları sıkıntıları anlattı ve bunlara bir çözüm bulunmasını istedi.

Saat 14.00 sıralarında gerçekleşen ziyarette esnafı makamında kabul eden ve ifade edilen sorunları dinleyen Başkan Özcan, Zabıta Müdürü Hüseyin Yağcı’yı da yanına çağırtarak bu konu üzerinde enine boyuna ciddi bir çalışma yapılmasını ve belirtilen şikayetlerin biran önce ortadan kaldırılması için çalışma başlatılmasını istedi.

AKSAKALOĞLU: CANIMIZ BOĞAZIMIZDA

Ziyaret sırasında karşılaştıkları sorunları dile getiren Dernek Başkanı Aksakaloğlu, düzensizlikten, denetimsizlikten, sahipsizlikten ve günübirlik gelen satıcılardan duydukları sıkıntıları dile getirdi. Aksakaoğlu, Başkan Özcan’a özellikle hafta sonları bu sorunların çok daha büyük bir şekilde yaşandığını ve mutlaka bir çözüm yolu bulunmasını istediklerini de ifade etti. Aksakaloğlu şöyle konuştu: “Hepimizin canı boğazına geldi. Biz size defalarca geldik. Daha önce de gelmiştik sorunumuz hep aynı. Biz yol boyundaki esnafın kaldırılmasını istiyoruz. Bazı İstanbullu esnaf Cuma akşamı gelip satış yapıyor. Ertesi gün Cumartesi pazarı için Keşan’a dönüyor akşam tekrar Erikli sahilinde satış,yapıyor. Bu satıcılar Pazar gününü de sahilimizde geçirip satışını yapıp gidiyor. Biz de orda pazaryerinde olan esnaflar olarak biri birimize bakıyoruz. Biz bizden başka kimse sergi açmasın demiyoruz ama açan da pazaryerinin içinde açsın. Biz esnaf olarak sahildeki halkın pazaryerine gelerek alışverişini yapmasını, başka yerlere sergi açılmasına izin verilmemesini istiyoruz. Halk pazaryerinin içinde gelsin geçsin, her esnaf kısmeti ne kadarsa o kadar satışını yapıp ekmeğini kazansın”

 ÖZCAN: GEREKEN YAPILACAK

Yaklaşık 20 dakika kadar süren ziyarette konuşan Başkan Özcan, bu yaz sezonunda Keşan’daki yoğunluk nedeniyle henüz geniş bir zaman ayırıp Erikli Sahili’ndeki esnafla bir araya gelemediğini, ancak bunu en kısa süre içinde gerçekleştirleceğini söyledi. Özcan, esnafın sorunlarıyla bugüne kadar yakından ilgilendiklerini ve bundan sonra da ilgileneceklerini belirtti ve ziyaret nedeniyle esnaf temsilcilerine teşekkür etti.