HABER MERKEZİ

Kooperatif, yapılacak genel kurul toplantısıyla ilgili çağrı pusulalarının 8 Nisan 2019 tarihinde üyelere ulaştırılmasından sonra; bazı kooperatif üyelerinin basın yoluyla toplantı tarihinin öne alınmasıyla ilgili eleştirilerde bulunduklarını söyledi. Yönetim kurulu üyeleri, acil önlem alınması gereken sorunların var olduğunu hatırlattı ve toplantı tarihi ile ilgili eleştirilere açıklık getirdi. Geçmiş yıllarda öne alınmış birçok genel kurul toplantısının bilgisini veren yönetim kurulu üyeleri, bu yıl yapılacak toplantının kooperatifin geleceği açısından önemine dikkat çekti. Açıklamada 30 yıllık kooperatifin geçmişinde ilk toplantılarda çoğunluğun sağlanamadığını kaydederek, 12 Mayıs 2019 tarihinde ilk gerçekleştirilecek genel kurul toplantısında yine çoğunluk sağlanamazsa 26 Mayıs 2019 tarihindeki genel kurul toplantısına tüm üyelerini önemle davet etti. Ayrıca, genel kurul toplantısının facebooktan canlı olarak yayınlacağını belirten yönetim kurulu, şeffaf bir şekilde tüm Keşanlıların ve Erikli Sahili sakinlerinin izleyebileceğini ifade etti. S.S. Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu ayrıca, kooperatifin Keşan’daki merkezinin de bulunduğu binadaki Süzgünler’e ait mobilya ve beyaz eşya mağazalarında 9 Nisan 2019 tarihinde çıkan büyük yangında zarar gören Süzgünler’e geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

ERİKLİ TURİZMİN MERKEZİ

Yapılan açıklamada Keşan’ın, Edirne’nin, Trakya’nın, Türkiye’nin hatta dünyanın kendi kendini temizleyen bir körfeze sahip olan Saros Körfezi’nin merkezi noktasındaki Erikli Sahili’nin turizminin geliştirilmesi adına 30 yıldır üyelerinin desteği ile bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulundukları hatırlatıldı. Kooperatif olarak, üstlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için üyelerinin yanı sıra; tüm kurumlarla da iletişim içinde olduklarını dile getiren yönetim kurulu üyeleri, daha kaliteli hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi. Bu amaç doğrultusunda seçim öncesinde basın yoluyla Keşan Belediye Başkan adaylarına Erikli ile ilgili düşüncelerini öğrenmek için çağrı yaptıklarını hatırlattılar. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçim öncesi aday olarak kendilerini sadece Keşan Belediye Başkanı olan Mustafa Helvacıoğlu’nun ziyaret ettiğini belirten yönetim kurulu üyeleri, bu ziyaretin önemli olduğunu ve bu ziyaretten dolayı Mustafa Helvacıoğlu’na da teşekkürü bir borç bildiklerini kaydettiler. Ziyarette Erikli ile ilgili istişarede bulunduklarının altını çizen yönetim kurulu üyeleri, Helvacıoğlu’na da seçildikten sonra hayırlı olsun ziyaretinde de Başkan Mustafa Helvacıoğlu’nun kooperatif ile beraber çalışacağının vurgusunu yaptığını dile getirdiler.

 ACİL ÖNLEM ALINMASI GEREKEN SORUNLAR VAR

Acil önlem alınması gereken sorunların var olduğunu hatırlatan S.S. Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kooperatifin 30 yılını doldurması arıtmanın eski yapı olduğundan dolayı sık sık arıza yapması, 2019 yılında göle deşarj iznimizin bitmesi nedeni ile göle deşarj yapamayacağız. Bu nedenle yeni yapılacak olan arıtmanın denize derin deşarj olarak yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün derin deşarj olmadığı için cezai unsurun oluşabileceğini söylemek isteriz. Kooperatifin 30 yılının dolması nedeniyle basında ve sosyal medyada bazı şahısların kasıtlı yönlendirilmesi ile üye aidatlarında aksamalar olmuştur. Bundan dolayı kooperatifin nakit sıkıntısı olduğundan dolayı bazı hizmetler aksamalar yaşanmaktadır. Üyeler üzerinde büyük meblağ oluşturan alacak bulunmaktadır.”

ENFLASYON ARTARKEN AİDATLAR AYNI KALDI

Ülkemizde yaşanan ekonomik krizle beraber enflasyonun arttığının altını çizen yönetim kurulu, buna rağmen 4 yıldır kooperatif aidatlarının arttırılmadığını kaydetti. 4 yıl önce asgari ücretin, elektriğin, mazotun şimdi aynı yerinde durmadığını önemli bir artışın gerçekleştiğini söyleyen yönetim kurulu, “Artan elektrik ve yakıta gelen aşırı zamlar kooperatifi zor duruma sokmuştur. Personel maliyetleri, hizmet için girdi maliyetleri önemli derecede artarken kooperatif üyelerimizin aidatlarını artırmadık. Ancak az önce de belirttiğimiz gibi üye aidatlarındaki aksamaların da yaşanmasından dolayı bazı hizmetleri yerine getirmekte kooperatif zorlanmaktadır. Kooperatifimizin etkin şekilde çalışabilmesi için üyelerimizin desteği gerekmektedir. Erikli köyündeki yoğun yapılaşma nedeni ile köyün su tüketimi üç katına çıkmıştır. Burada ikamet edenlerin kooperatife su aboneliği yoktur. Geçen yıl yapılan genel kurul toplantısında giderlerin karşılanması için ücret artışı yapılmamıştır.” dedi.

TOPLANTI TARİHİNİ NEDEN ÖNE ALDIK?

Açıklamalarının sonunda basında eleştiri konusu olan toplantı tarihinin öne alınması ile ilgili son olarak şunlar aktarıldı: “Geçen yıl yapmış olduğumuz olağan mali kongrede yaşanan olumsuzluklar nedeni ile hükümet temsilcilerinin bu gibi açık alanlarda genel kurul toplantısının yapılmasını uygun görmemişlerdir. Bu nedenle bayram ve festivallerden dolayı haziran ve temmuz aylarında yaşanan yoğunluk sebebiyle uygun kapalı yer ancak mayıs ayının sonunda bulunabilmiştir. Önceki yıllarda bazı genel kurul toplantılarının haziran ayının ilk haftasında yapıldığını da unutulmaması gerektiğini önemle kamuoyuna duyururuz.”