Erikli Köyü Muhtarı Ercan Yıldız, dün yaptığı açıklamada, yaklaşan turizm sezonu öncesinde karşı karşıya oldukları sorunlara ve yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

ORMAN DEĞİL 20 YILDIR KULLANILAN TARIM ARAZİSİ

Mecidiye ağaç kesildiği yönünde basına yansıyan haberlere değinen Yıldız, “Bahse konu ağaçları Erikli’de kesildi ve 35 dekar değil 3,5 dönüm. Ormanın katledilmesi söz konusu değil. 20 yıldır tarım arazisi olarak işlenilen bir alan. Bir vatandaş tapu ile ilgili dava açmış ve ölçüm yapılmış. Yapılan ölçüm sonunda böyle bir durum ortaya çıktı.” dedi.

DURUM KÖTÜ

Yaz sezonun yaklaştığını ifade eden Ercan Yıldız, “Sahillerdeki sıkıntılar devam ediyor. Pazaryeri yıkıldı bir çalışma yok. Yollar konusunda büyük sıkıntılar var. Sezon öncesinde durum kötü. Ev pansiyonculuğu gelişmeye devam ediyor. İyi bir sonuç alacağız. Ne olursa olsun vatandaşımızın bir gelir kaynağı. Köy halkının turizmden gelir elde edeceği projeler üretilebilir. Vatandaşımızın ürün pazarlayabileceği bir pazaryeri açılabilir.”

ERİKLİ’DE SATILACAK ARAZİ KALMADI

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu’nun “Saros Körfezi’nde araziniz varsa, böbreğinizi satın tarlanızı satmayın” sözlerinin hatırlatılması üzerine Yıldız, “Erikli’de çok fazla satılacak arazi kalmadı. Köyün sınırına kadar olan tüm araziler satıldı. Gölün olduğu tarafa 1. sınıf tarım arazisi olduğundan dolayı imar verilmiyor. Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ‘Saros Körfezi’nde araziniz varsa, böbreğinizi satın tarlanızı satmayın’ diyerek çok doğru bir noktaya değinmiş. Ancak bu söylemler için geç kalındı. Sahil köylerinde bu konularda bilgilendirme toplantıları yapılmalı.”