Erikli Köyü Muhtarı Ercan Yıldız, DSİ ve Keşan Belediyesi işbirliğinde yapılan protokolle Erikli ve Mecidiye sahillerine içme suyu ulaştırılacak olmasını sevinçle karşıladıklarını belirterek, süreçle ilgili gerekli girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

Erikli Köyü’ne verilen suyla ilgili de bazı sorunlar yaşadıklarını ifade eden Yıldız, “Yapılan proje Erikli Köyü’nü içerisine almıyor ancak biz bununla ilgili gerekli başvurumuzu yapacağız. Oraya getirilecek temiz içme suyundan köy halkı olarak yararlanmak istiyoruz. Bununla ilgili gerekli görüşmeleri gerçekleştiriyorum.” dedi.

PROJEYE KÖY DE DAHİL EDİLMELİ

Ercan Yıldız, projeye köyün de dahil edilmesini istediklerini belirterek, şunları söyledi: “Bizim kullandığımız suyun ne kadar kalitesiz olduğunu herkes biliyor. Biz bu suyu mecburiyetten kullanıyoruz. Yapacak bir şey yok. Mecidiye Göleti’nden Erikli ve Mecidiye sahillerine su getirme projesine Erikli Köyü de dahil edilmelidir. Bu konuda gerekli istek ve girişimlerimizi yapacağız. Bu projenin içerisinde Erikli Köyü olmazsa yanlış bir proje olur.”

KÖYLE SAHİL BİRLEŞTİRİLEBİLİR

Yıldız, son olarak açıklanacak genişletilmiş yeni imar planında Erikli Köyü ile sahilinin birleştirilebileceğinin de altını çizerek, “Büyük ihtimal sahil ile köy arasındaki kısımda imar genişletilmesi yapılacak. Konuyla ilgili herhangi bir çalışma yok ancak ben böyle olacağını tahmin ediyorum.” dedi.