HABER MERKEZİ

Erikli’de otogar olarak kullanılan alanın geçen yıl savcılık ve müfettiş kanalıyla boşaltıldığını hatırlatan Yıldız, şunları söyledi: “Boşaltılan alan yeniden Keşan Belediyesi tarafından noksansız şekilde rant ve çıkar amaçlı düzenlendi. Daha önce içinde olan işletme ve taşımacılık firmaları noksansız şekilde yeniden konuldu. Geçen haftalarda yapılan toplantıda; bu alana 4 adet taşımacılık yapan firmalar dışında kimsenin olmayacağı ifade edilmişti. Fakat bu alanın yine noksansız şekilde dolduğunu görmekteyiz. Burası insanlara hizmet amaçlı değil; bir rant ortaya çıkmaktadır. Ne kadar çok kişi bu alana konulursa, onlardan o kadar fazla kira alınacağı yönünde olaya bakılıyor. Böyle bir bakış açısı da son derece yanlıştır.”

Erikli Köyü Muhtarı Yıldız, Keşan Belediyesi’ni eleştirdi

ERİKLİ KÖYÜ’NÜN MERASIDIR

Ercan Yıldız sözlerine şöyle devam etti: “Meralar bir takım çalışmalarla mevcut vasfından çıkartılabiliyorsa Erikli’deki alanında çıkartılıp, köyümüze verilmesini uygun görüyoruz. Konuyla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne yazı yazdık. Ancak bize gelen yazıda, ‘Mera, yaylak ve kışlaklar; özel mülkiyete geçirilemez, amacı dışında kullanılamaz, zaman aşımı uygulanamaz, sınırları daraltılamaz.’ denilerek, talebimiz ret edildi. Oysaki Keşan Belediyesi bu alan üzerinde farklı çalışmalar yaptığını görmekteyiz. Biz bir şey yapamıyorsak, Keşan Belediyesi’nin mera alanı üzerinde yaptığı işleri anlamak mümkün değil. Bu ülkede kanunlar farklı şekilde mi işliyor? Meralar hiçbir şekilde ‘mera vasfından çıkartılamaz.’ deniyorsa, imar alanı içerisinde de olsa belli bir dayanağının olması lazım. Keşan Belediyesi şu anda kullanıma açtı. Burası Erikli Köyü’nün merasıdır ve köyüm için yararlanmam lazım.”

ÇÖP TOPLAMA İŞİNİN BELLİ BİR DÜZENE KONULMASI GEREKİYOR

Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Köyümüzde çöp toplama anlamında da belli sıkıntılar yaşanıyor. Köyümüzde çöpler 15 günde bir ekipler tarafından alınıyor. 15 gün uzun bir süredir. Daha makul bir süre içerisinde çöplerin alınmasında fayda var. Özellikle yaz mevsimi geliyor ve çöp toplama işinin belli bir düzene konulması gerekiyor.”

Erikli Köyü Muhtarı Yıldız, Keşan Belediyesi’ni eleştirdi

Erikli Köyü Muhtarı Yıldız, Keşan Belediyesi’ni eleştirdi

Erikli Köyü Muhtarı Yıldız, Keşan Belediyesi’ni eleştirdi