Keşan Belediye Başkanlığı, Erikli sahilindeki 4 parselde bulunan yaklaşık 40 kadar işyeri sahibine tebligat göndererek, dükkanlarını 10 gün içinde kaldırmalarını istedi ve aksi takdirde belediye tarafından yıkılacağını bildirdi.

Belediye Başkanı Mehmet Özcan imzasıyla 6 Şubat 2014 Perşembe gününden itibaren gönderilmeye başlanan tebligatta, Keşan Asliye Ceza 24.01.2014 tarih ve 2014/40 sayılı Mahkeme Keşif Zaptı tespit yazıları gereğince işlem yapılmakta olunduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

BELEDİYENİN GEREKÇESİ İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI VEREMEMEK

“Belediyemizin mücavir alanı Erikli Sahili’nde mülkiyeti davalı 1844  - 1845 - 1846 - 1847 nolu parsellerin üzerinde geçici kurulu pazaryerindeki işyerinizin 08.09.2013 Tarih ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin  59. Maddesinde ‘Yürürlükte olan bir imar planı bulunmayan veya mülkiyeti sorunlu olan alanlarda ruhsat düzenlenemez, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı düzenlemesine ilişkin uygulamalar İçişleri Bakanlığının görüşleri doğrultusunda yapılır.’ demektedir. Bu yönetmelik değişikliğinden dolayı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı verilemeyeceğinden söz konusu işyerinin yıkımı yapılacağından işyerinizi on (10) gün içerisinde kaldırmanızı aksi takdirde yıkım işlemi Belediyemizce  yapılacağından yıkımdan doğacak zarar ve ziyanlarınız Belediyemizce karşılanmayacaktır.” denildi.

ERİKLİ PAZARYERİ

ORTADAN KALKACAK

Konuyla ilgili olarak şimdilik hem belediye yetkilileri, hem de işyeri yıkılacak dükkan sahiplerinden bir açıklama gelmezken, yıkım ile ilgili olarak sözü geçen parsellerin neredeyse Erikli Sahili’nde “pazaryeri” olarak anılan kesimdeki işyerlerinin tamamını kapsadığı ve değişik büyüklüklerde 40’a yakın işyerinin yıkımının sözkonusu olduğu öğrenildi.

Bilindiği gibi, daha önce de Erikli Sahili’nde Belediye Çay Bahçesinin yanında ve arkasında bulunan işyerleri ile bahçesinde bulunan ATM’ler için yıkım kararı çıkmış ve yıkıma başlanmıştı.