Ramazan nedeniyle turizmde durgun günler yaşanan Erikli Sahili’nde esnafın umudu Ramazan Bayramı’nda.

8 Ağustos 2013 Perşembe günü başlayacak olan ve pazar günüyle birleşince toplam 4 günlük bir tatil imkanı sağlayan bayram tatili için çalışmalar şimdiden başladı.

Erikli Sahili’nde otel, pansiyon ve ev pansiyonlarının rezervasyonlarla şimdiden dolduğu öğrenildi. Kafeterya ve diğer turistik tesislerde de bayram hazırlıkları son aşamaya geldi. Esnaf, bayram bereketinden yararlanabilmek adına en iyi hizmeti vermek için kolları sıvadı. Kısaca; Erikli Sahili’ndeki bütün işletmeler, bayram nedeniyle adeta izdiham yaşanması beklenilen bölgedeki turizm gelirinden pay alabilmek için gün sayıyor.

BAYRAMDA ERİKLİ’DE EKMEK SIKINTISINA ÇÖZÜM İSTENDİ

Öte yandan, Erikli Sahili’nde son yıllarda dini bayramlarda karşılaşılan ekmek sıkıntısının bu yıl da yaşanmaması için şimdiden önlem alınması istendi.

Bir grup esnaf, dini bayramlarda Erikli Sahili’ne onbinlerce tatilcinin geldiğini ve Keşan’da bayramın ilk günlerinde ekmek çıkmadığı için buradaki bakkal ve marketlerin sıkıntılı anlar yaşadığını belirterek, “Gelen az miktardaki ekmek kısa sürede tüketiliyor. On binlerce tatilci ekmek bulamadığı için makarna, bisküvi ve benzeri maddeleri adeta talan ediyor. Aynı şekilde başta beyaz et olmak üzere et ürünleri de kısa sürede tükeniyor. Daha şimdiden gerekli önlemler alınmalı ve tatilcilerle esnaf mağdur durumda bırakılmamalı.” dedi.

Esnaf, konunun, yetkililer tarafından bayram önlemlerinin görüşüleceği toplantıda mutlaka ele alınması gerektiğini sözlerine ekledi.