HABER MERKEZİ

Açıklamada şöyle denildi: “Gazetelerde demeçler vermek ve açıklamalarda bulunmak için kendisine mevkii yakıştırmasında bulunan ve eskimiş olduğunu belirten bazı şahıslar Erikli’yi karanlığa götürmek için elinden geleni yapmaya çalışmaları beyhude bir çabadır. Erikli her zaman insanlarımıza layık ve yaşanabilir bir yer olması için tüm üyelerimiz ve yönetim olarak var gücümüzle çalışmaktayız. Bu güne kadar birçok projeyi üyelerimizden aldığımız destek ile başardık. Üyelerimizden aldığımız güç ile çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu yönetimin elinde proje yok vizyonu bitmiş diyenlere yönetim olarak başardığımız aşağıdaki projelerimizi hatırlamalarını öneririz. Göl ile kanal arasına kapaklı bir köprü yapılması, Kanalın temizlenmesi ve yan berelerin taş ile kaplanması, Erikli yolunun asfaltlanması, Su projesinin başlatılması gibi projelere öncülük ederek ve birçok cadde ve sokağın belediye yardımları ile kilit taşı yapılmasını gerçekleştirdik. Bunlara ilave olarak 31 Temmuz 2018 tarihinde DSİ XI Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmede projenin hızlandırıldığı bilgisi alınmıştır. Ayrıca Mera Komisyonunca Keşan Belediyesinin talep etmiş olduğu yer tahsisi yapılmış olup onay için Bakanlığa gönderildiği ve onay gelir gelmez Belediyece proje başlatılacağı bildirilmiştir.

İmar barışı kapsamında, devlete ait olan kooperatif binasının yerinin kooperatife geçmesi için müracaatımızı yaptık.”

SUDAN ÇIKMIŞ BALIĞA DÖNMEDİK

22 Temmuz 2018 tarihinde genel kurulun yapıldığını ifade edildiği açıklamada, şöyle denildi: “Ses düzeninde elimizde olmayan nedenlerden dolayı teknik aksaklıklar olmuştur. Toplantıda üyelerimizin birçoğu neyi ve niçin ibra ettiğini bilmeden bilinçli yönlendirme ile el kaldırarak Yönetim ve Denetim kurulunu ibra etmedi. “Mahkemeye verin” talebimizi de kabul etmediler. Ama hiç sudan çıkmış balığa dönmedik. Bazı arkadaşlar ibra edilmedikleri ve seçime giremedikleri zaman kendilerini böylemi hissettiler, aynaya bakıp kendilerini öyle mi gördüler? Yönetim olarak bizler de Erikli’nin geleceğinin kooperatif yönetimiyle aydınlanamayacağının bilincindeyiz. 2019 yılında süresi dolacak olan kooperatifin 2020 yılında tamamlanması planlanan su projesi ve yer tahsisi mera komisyonunca yapılan yeni arıtma sisteminin yapılmasına kadar geçecek süre için Erikli’de çalışan sistemin başıboş kalmaması ve Belediyenin devir alacağı ana kadar bir yetki istedik. Ancak uzatma talebimize onay vermeyenler, kooperatife ödedikleri 200 TL’lik aidattan kurtulmayı düşündüler. Toplantı süresince yapılan video kayıtlarını izlediğimizde en çok tepkiyi verenlerin son zamanlarda kooperatiften en fazla hizmeti alanların olması bizleri bir hayli şaşırtmıştır.”

KOOPERATİFİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ZARARA UĞRATMIŞLARDIR

Açıklamaya şu şekilde son verildi: “İki dönem kooperatif yönetiminde görev alıp ta belediyeye devri gerçekleştiremeyen, mavi bayrak sevdasına kapılıp kooperatif parasını otellerde harcayanlar şimdi yönetime belediyeye neden devretmediğimizin hesabını sormaya kalkıyorlar. Bu arkadaşların döneminde mevsimlik işçiler sigortasız çalıştırılmış, araçların kaskoları yapılmamış, iş güvenliği firmaları ile çalışılmamış ve sit alanına Keşan Belediyesinin yazılı uyarılarına rağmen masraf yaparak kooperatifi önemli ölçüde zarara uğratmışlardır. Aynı zamanda Erikli’nin belediye olmasını devamlı gündeme getirenler ikametlerini hala Erikli’ye taşımamışlardır. Yönetimi ve Keşan Belediyesini eleştirenler nedense içme suyu konusunda ilgililerine bir eleştiri yapmamışlardır. Bu kişiler şimdi verdikleri yalan yanlış, kulaktan dolma beyanatlarla kooperatifin fes edildiğini, Erikli’ye su getirme projesinin suya düştüğünü, yatırım planına alınmasının hükümet tarafından reddedildiğini, yeni arıtma yapılması ile ilgili İller Bankasında bir talep olmadığını ve üyelerin kooperatife aidatlarını ödememeleri gerektiğini söyleyebilmektedirler. Kooperatifin tasfiye kararının alınmasını ve tasfiye sürecinin yaşanmasını belirten kişiler, bu süreçte altyapı bakım onarım masraflarının, çalışanların tazminatlarının ödenmesinin mal varlıların satışı ve kooperatif alacakları ile ödenebileceğini belirtmektedir. Ancak şunu unutmamak gerekir ki tasfiye kararı alınmış bir kooperatif bundan sonraki dönemde ‘Tasfiye halinde kooperatif’  olarak geçeceğinden elindeki mal varlıklarını tahsil etmek kısa sürede pek kolay olmayacaktır. Normal şartlarda bile mahkeme kanalıyla alacakların tahsilatı yıllar sürmektedir.”