Keşan’ın Saros Körfezi’ndeki en popüler tatil yerleşimlerinden olan Erikli Sahili’ne yapılacak iskelenin ihalesi 2 Eylül Pazartesi günü yapılarak onaylandı.

Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB) tarafından, Trakya Kalkınma Ajansı’nın (TRAKAB) desteğiyle yaptırılacak olan iskelenin, tur teknelerinin yolcu indirip bindirmeleri için kullanılacağı belirtildi.

Keşan Belediye Başkanı ve ESTAB Başkanı Mehmet Özcan, iskelenin yaz tatiline gelen vatandaşların tatillerini bitirmesiyle inşaatının başlayacağı vurguladı.

Özcan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Erikli Sahili Keşan’ın mücavir alanlarından birisi. Burada yazın gezi turizmi yapmak maksatlı Erikli Sahili’nde iskelemiz yoktu.Trakya Kalkınma Ajansı’nın fonlarına böyle bir proje sunduk. 211 bin TL’lik projemiz kabul edilmiştir. 2 gün öncesinde de ihalesi yapıldı. 138 bin 400 TL’ye bir firma bu ihaleyi kazandı. Şimdi sözleşmeyi imzalamak için firmaya 10 gün süre verdik. Bu süre sonunda da yer teslimi yapılacak. Sezonun sonuna geldik. Önümüzdeki sezona bu iskeleler yetişecek ve faaliyete girecek. İskelelerden biri Erikli Hotel yakınlarına, biri de Vali Konağı yakınlarına yapılacaktır. İskelelerin inşası 1-2 ayda tamamlanır. Bu proje küçük bir proje ama fonksiyonel işe yarayacak bir proje. Erikli’de 4-5 tane gezi teknesi vardı. Saros turu yapacak istekliler ancak İbrice Limanı’ndan indir bindir yapmak zorundaydı. Şimdi bu iskelelerin hayata geçmesiyle bu tekneler yolcularını Erikli’den rahatça alabilecekler. Proje inşaatı, yılbaşına kadar biter. Seneye teknelerin yolcu alıp indirme bindirme yapabileceği bir iskelesi olacak.”