Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Abbas Kılıçaslan yaptığı açıklama ile geçen sezon Erikli sahilinde yaşanan sorunlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kooperatif Yönetimi olarak, göreve yeni seçildiklerini ve çalışmalara zaman kaybetmeden başladıklarının ifade eden Kılıçaslan, “Erikli’de su en önemli sorunların başında gelmektedir. Bu konuda, DSİ tarafından gerekli proje çalışmalarını yapıyor. Proje tamamlandıktan sonra da, ihale safhasına geçilerek, su kısa sürede Erikli Sahili’ne getirilecektir. Sahilimize su, Mecidiye Göleti’nden gelecektir. DSİ tarafından geçmiş süreçte, içme suyu için yapılmıştı. Bize Çeltik Göledi yakın ancak, buradan su alma şansımız yok. Çünkü burası tarımsal sulama amacıyla yapılmıştır. Buradan su almamız için Bakanlar Kurulu’ndan karar çıkması gerekiyor” diye konuştu.

SUYU MECBUR VERMEK ZORUNDAYDIK

Kaymakamlık tarafından yapılan tahlil neticesinde, 2 tane kuyunun kapatılmasına karar verildi Yaz döneminde Erikli Sahili’nde çok fazla su sıkıntısı yaşanmadığının altını çizen Abbas Kılıçaslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Koruklu’daki kuyularımızın suları temiz ama yetersiz olmasından ötürü geçmiş yönetim tarafından göle yakın noktalarda ve yerleşim alanları içerisinde kuyular açıldı. Bu kuyulardaki sular; sağlıksız, kirli ve tuzludur. Ancak, suyu mecbur vermek zorundaydılar. İnsanlar suların kirli olduğunu ve dişlerini dahi fırçalayamadıklarını bize iletiyorlardı. Keşan Kaymakamlığı tarafından yapılan tahlil neticesinde, ‘kirlidir ve kullanılamaz.’ yönünde karar verilmesinden ötürü, 2 tane kuyunun kapatılmasına karar verildi. Fakat su anlamında herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Çünkü kış mevsimi yağışlı geçmesinden ötürü su seviyesi yüksekti. Dolayısıyla, su sıkıntısı yaşanmadı.”

 BELEDİYE SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ ANLAMINDA BİZİMLE BİRLİKTE HAREKET EDİYOR

Erikli’de nüfusun ve yapılaşmanın her geçen gün arttığına dikkat çeken Kılıçaslan şöyle konuştu: “Nüfus ve yapılaşmanın artması nedeniyle, arıtma sistemi de yetersiz kalıyor. Çünkü arıtma sistemi 25 bin nüfusa göre yapılmıştır. Ancak, şuanda nüfusumuz 60 bini geçmektedir. Bundan ötürü de, artıma sistemi yeterli değil. Konu hakkında, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’la görüştüğümüzde Yayla Sahili’nde modern bir arıtma sistemi yapıldığını dile getirdi. Ayrıca, sistemi görüp, inceleyebileceğimizi ve Erikli’ye de, benzer bir sistemi yapabileceklerini söyledi. Erikli’ye yeni bir arıtma sistemi yapılması gündemde. Belediyemiz, sorunların çözümü anlamında bizimle birlikte hareket ediyor.”

KOOPERATİFİMİZ 3 YILSONUNDA FESİH OLMAK ZÜRUNDA

Kooperatifin 3 yıllık bir ömrü olduğuna kayıt düşen Abbas Kılıçaslan, “Kooperatifimiz, 30 yıl boyunca Erikli Sahili’ndeki insanlara hizmet vermiştir. Eski Başkanımız Feyzullah Aktan zamanında arıtma, kanalizasyon, yollar yapıldığı gibi, iyi ya da kötü suda verilmiştir. Onun sayesinde, Erikli bugün bu seviyelere gelmiştir. Biz, bugünkü şartlarda bu hizmetleri yapmamız mümkün değildir. Bu Erikli’de yapılanlar yine Eski Başkanımız Feyzullah Aktan sayesindedir. Kooperatifimiz, 3 yıl sonra fesih olmak zorundadır. Biz, yönetimde kaldığımız süre zarfında çalışanlarımızı da kapsayacak şekilde belediyeye devir işlemi gerçekleştireceğiz. Elbette ki, belediyenin istemesi durumunda biz seve seve devir işlemini gerçekleştiririz.” şeklinde konuştu.

 İNSANLAR GELMESİN DEMİYORUZ

Yaz döneminde en büyük sıkıntıyı günü birlikçilerde yaşadıklarını vurgulayan Kılıçaslan, “Sahilde yaşayan vatandaşlar, günübirlikçilerden ciddi anlamda şikâyetçidir. Çünkü insanların evlerinin önüne istedikleri şekilde çadır kuruyorlar. Hatta yürüyüş yoluna battaniye sererek yattıklarına şahit oldum. Bunlar çok kötü görüntüler oluşturmaktadır. Biz, insanlara gelmesin demiyoruz ancak, bir bedel ödemeleri gerekiyor. Ayrıca, kooperatifimiz tarafından çeşitli yerlere tuvaletler konuldu ama günübirlikçiler buraları kullanmıyor. Aksine, tuvalet için denizi ya da kenarda, köşede bir yeri kullanıyorlar. Dolayısı da, bu durumda ciddi bir çevre kirliliğine neden oluyor.” dedi.

KANALİZASYONA BAĞLI OLMAYAN EVLER VAR

Erikli Sahili’nde bazı evlerin kanalizasyon sistemine bağlı olmadığını ifade eden Abbas Kılıçaslan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bize para vermeme adına kanalizasyon sistemine bağlanmıyor ve pisliklerini kuma vererek, denizi kirletiyorlar. Tatile geldiğimizde de, deniz kirlendiğini söylüyoruz. Kirletenlerinde gerekli cezai işlemi var. Bizde kooperatif olarak, tespit ettiğimiz evler hakkında gerekli şikâyeti yaptık.”