Özcan: 2013 geçiş dönemi olacak, 2014’te devir tamamlanacakErikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi altyapı hizmetlerinin Keşan Belediyesi’ne devri ile ilgili olarak sürdürülen bir dizi görüşmenin ardından dün de geçici protokol imzalandı.

Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 17.30 sıralarında başlayan toplantıya; Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aras, Belediye Meclisi üyeleri ve ilgili birim amirleriyle Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi personeli katıldı.

Toplantı öncesi basın mensuplarına bilgilendirmede bulunan Özcan, “Kooperatifin, 2012 yılında yapılan olağan genel kurul toplantısında görev değişikliği oldu ve alınan karar doğrultusunda altyapı hizmetlerinin belediye eliyle yürütülmesi istendi. Biz de alınan karar gereği teknik kadrolarımızla, kendileriyle görüşmelerde bulunduk. Bugünkü toplantımız teknik konular üzerine olacak. Toplantı sonrası alınacak kararları basın ve halkla paylaşacağız. Kooperatifin tüzüğü gereği devir için belli bir süreç var ve bu nedenle ilk dönemlerde kooperatif işlerinin yürütülmesi beraberce olacak. Bu bir nevi geçiş dönemi olacak. Kooperatife teknik destek vereceğiz ve çalışmalar belediye prosedürüne uygun olacak.” dedi.

ÖZCAN: DEVİR 2014’TE BELEDİYEYE UYUMLU HALE GELECEK

Gelmiş geçmiş belediyelerin, yıllarca yaşanan bu sorunu çözemediklerinin altını çizen Mehmet Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erikli’de; su, kanalizasyon, arıtma tesisi gibi önemli sorunlar yıllarca çözüme kavuşturulamadı. Bu altyapı hizmetlerinin bundan sonra belediye eliyle yürütülmesi için bir karar alındı. Devir süresince, Keşan Belediye Meclisi’nce tespit edilecek bir meclis üyesi, kooperatifle birlikte görüşmeler yürüttük. Teknik kadromuz da buna destek verdi. Sonuç olarak ortaya çıkan geçici protokol hazırlandı. Kooperatifin 2013 yılında yapacağı genel kurulunda bu konu kesinleşecek. Ardından bu karar Keşan Belediye Meclisi’nde görüşülüp onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek. Bu yıl, birlikte çalışacağız, 2013’te geçiş dönemini yaşayıp, 2014’te de devri belediyeye uyumlu hale getireceğiz.” 

ARAS: DERİNLEMESİNE ONAY ALINACAK

Daha sonra söz alan Aras, konuşması öncesinde Özcan’la tokalaşarak basına poz verdi. Yaşar Aras, belediye ile kooperatifin geçiş döneminde yönetim ve hizmet anlamında uyumu yakalayacaklarını dile getirdi. Aras, kooperatifin tam devri ile ilgili olarak da bu yaz üyelere konuyu aktaracaklarını, derinlemesine bir onay alınması gerektiğini ve bunun alınmasında sorun yaşanmayacağına inandığını anlattı. Yaşar Aras, Erikli’deki vatandaşların MOBESE de dahil olmak üzere birçok hizmet beklediğini, bu hizmetlerin de sırasıyla ortaklaşa şekilde çözümleneceğini kaydetti.

Bu tokalaşmanın Keşan’da bir ilki gerçekleştirdiğini savunan Aras, “Bu fotoğrafta kısacası biz bir ilki gerçekleştirdik. Bu yılların beklenen bir tablosu. Çok şükür bu oldu. Bu onur sayın belediye başkanımızın” dedi.

İMZA SIRASINDA KISA SÜREN GERGİNLİK YAŞANDI

Konuşmaların ardından basın mensupları geçici protokolün imzalanmasını fotoğraflamak istedi. Bu istek Özcan ve Aras tarafından olumlu karşılandı. İlk olarak imzayı atmaya hazırlanan Mehmet Özcan’ın, bir kooperatif yönetim kurulu üyesinin itiraz etmesi yüzünden eli havada kaldı. Abbas Kılıçaslan’ın, “Henüz daha bazı maddeleri kesinleştirmedik. Geçici protokol bu haliyle imzalanır ve basına verilirse kesinlik kazanır. Oysa biz bazı maddeleri farklı yorumladık. Değiştirilmesi lazım.” demesi üzerine, Özcan ve salondakiler kısa bir şaşkınlık yaşadı. Bu gelişme üzerine basın mensupları dışarıya davet edildi. Bu sırada salondaki seslerin yükseldiği ve tartışmaların yaşandığı duyuldu. Yarım saat kadar salon dışında bekleyen basın mensupları, yeniden içeriye davet edilerek, ön protokol imzalandı ve fotoğraf çektirildi.