Bakanlık temsilcileri, Selahattin Alkaya ve Güray Aral gözetiminde yapılan genel kurul saat 13.00 sıralarında başladı.

Yapılan yoklama sonrası verilen önerge ile Divan Heyeti Başkanlığına Tülin Sinanoğlu, Yazman üye olarak da Nevzat Özdemir ve Celal Korkut seçildi. Sonrasında saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Yönetim Kurulu faaliyet raporları S.S Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Abbas Kılıçaslan, Denetleme kurulu faaliyet raporları Mehmet Baydar tarafından okundu.

Toplantının devamında Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Bilanço ve Gelir-Gider hesapları Gökhan Yılmaz tarafından okunarak ayrı ayrı karara bağlandı ve ibraz edildi. 

Sonrasında 2016 yılı tahmini bütçesi Kooperatif 2. Başkanı Necdet Derin tarafından sunuldu. Toplantı katılım paylarının görüşülmesi ile devam ederken yeni üyeler için kanal katılım payı 2200 TL, su katılım payı 800 TL, yol katılım payı 450 TL, tüm üyeler için yıllık üye aidatı ise 200 TL olarak belirlendi.

Daha sonra borçlarını ödemeyenler ile kooperatif hizmetlerinden yararlandığı halde kooperatife üye olmayanlar hakkında uygulanacak yaptırımlar görüşülerek ceza olarak 1000 TL belirlendi.

Kurulun devamında taşınır-taşınmaz mal alım satımı ve kiralanması konusunda yönetim kuruluna yetki verilerek ana sözleşmenin 21. maddesi Bakanlık tarafından bildirilen şekilde değiştirilmesi yönünde görüşülerek karara bağlandı. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu huzur haklarının görüşülmesiyle devam eden toplantıda huzur hakkı, Başkana 1100 TL, üyelere 550 TL olarak belirlendi.

Toplantının dilek ve temenni bölümünde sahillerin kiralanmaması ve şezlongların kaldırılması yönünde üyeler arasında imza toplanarak bu yönde yapılacak faaliyetler için yönetim kuruluna yetki verilmesiyle toplantı sona erdi.