HABER MERKEZİ

Saat 12.30 sıralarında başlayan kongrede, divan heyeti seçiminin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Toplantıda, yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları, bilanço ve gelir-gider farkı hesapları okundu. Daha sonra üyelerin oyuna sunulan faaliyet raporları, bilanço ve gelir-gider hesapları ibra edilmedi.Toplantıda, daha sonra 1989 yılında kurulan kooperatifin 2019 yılının Ağustos ayında hizmet süresinin sona ereceği ve fesih edilmekle karşı karşıya kalınacağı üyelere bildirildi.

Fesih edilmesi durumundan hizmetler hizmetlerde aksamaların yaşanacağını dile getiren yetkililer, “Fesih süresince siz üyelerimiz yıllık aidatları ödemekten imtina edeceğinden dolayı arıtma tesisi ve koruklu su kuyularının elektrik ücretleri ödenemeyeceği için şalterleri indirilecek, birçok personel işten çıkarılacak ve Erikli bizler için yaşanmaz hale gelecektir. Bu duruma düşmemek için kooperatifimizin ana sözleşmesinin 5. maddesinde değişiklik yapılarak kooperatif geçerlilik süresinin 10 yıl uzatma önerisi siz üyelerimizin oylarına sunulacaktır. Uzatma onaylanmadığı takdirde yönetim kayyuma devredilecek olup, kayyuma atanacak kişilerin maaş, sigorta ve her türlü giderleri üyelere bir borç olarak çıkarılacağının bilinmesi gerekir. Bu nedenle siz üyelerimizin aklıselim davranarak uzatmayı onaylayacağınızı ümit ederiz.” denildi.

Konuşmaların ardından kooperatifin hizmet süresinin 10 yıl daha uzatılıp-uzatılmaması hakkında açık oylama yapıldı.

Kooperatif üyelerinin birçoğunun hizmet süresinin uzatılmaması yönünde oy verdiği görüldü. Çıkan sonuca göre; kooperatifin 2019 yılının Ağustos ayı itibariyle görev süresi sona eriyor. Kooperatifin bu süre zarfında, borçlarını ve alacaklarını sıfırlayarak, kayyuma devredilmesi bekleniyor. 

Öte yandan kooperatifin 2019 yılının Ağustos ayında görev süresinin sona ermesiyle birlikte, mevcut hizmetleri kimin yapacağı ise, kafalarda soru işareti oluşturdu. Bazı kooperatif üyeleri de, bölgeye hizmeti kimin getireceği konusunda net bir durumun olmadığını ve gelecek yıl içinden çıkılmaz bir durumun yaşanacağını dile getirdi.

Bazı üyeler ise, kooperatifin hizmetlerinin belediye tarafından üstlenilmesi gerektiğini ve gelecek yıl için herhangi bir sıkıntı yaşanmadan sorunun şimdiden çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Toplantı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.