Belediye Başkanı Mehmet Özcan dün makamında kabul ettiği gazetecilere, Erikli’ye yapılması gündeme gelen Anadolu Turizm Otelcilik Lisesi’ne ilişkin açıklamada bulundu. Özcan, Keşan Belediyesi Mücavir Alanı içerisinde kalan Erikli Sahili’nde tahsisi yapılan söz konusu arsaya lise binası yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.

OKUL HANGİ ERİKLİ’YE YAPILACAK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel’in Anadolu Turizm Otelcilik Lisesi için Erikli Sahili’nde bir arsanın tahsis edildiğini açıklaması üzerine görüşü sorulan Başkan Özcan şunları söyledi: “Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü okul için yer tahsisinin yapıldığını açıkladı. Açıklamalarda Erikli deniyor ama Erikli’yi iki boyutta değerlendirmek gerekir. Acaba bu okul Erikli Mücavir Alanı’na mı, yoksa Erikli köyünün mülki sınırları içerisinde kalan bir alana mı yapılacak?

EN AZ 10 DÖNÜMLÜK BİR YER GEREKLİ

1986 yılında yapılan Erikli Sahili Mücavir Alanı İmar Planları’nda yaklaşık 4200 metrekare ilkokul için bir alan belirlenmiş. Bu alan hala mevcuttur. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatında bir ortaokul için en az 10 bin metrekare yerin gerekli olduğu belirtiliyor. Bu mevzuat benim hazırladığım bir mevzuat değil Bakanlığın mevzuatıdır. Eğer okul Erikli Sahili içerisine mevcut ilkokul için tahsis edilen arsaya yapılacaksa lise için bu yer mevzuata uygun değildir.

MEVCUT ARSA İÇİN İMAR PLANI TADİLATI GEREKİR

Diğer bir sıkıntı da lise yapılsa bile yurt ihtiyacı için ekstra bir yer gerekecektir. Ancak şu an bizim Erikli Sahili İmar Planları içerisinde 15 dönümlük bu maksada uygun bir arsa yoktur. Eğer ilkokul için ayrılan bu 4200 metrekarelik arsaya Bakanlık kendi yasalarını hiçe sayıp müsaade ederse ancak o zaman olabilir. Bu durumda da ortaya çıkacak diğer sıkıntı ise arsanın ilkokuldan liseye dönüştürülmesi için İmar Plan Tadilatı gerekecek.

BİZİM DEĞİŞİKLİK YETKİMİZ ŞU AN ASKIDA

Erikli Sahili 2006 yılında Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi. Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilen bir yerde Turizm Bakanlığı’na bağlı olduğu için 1/25.000’lik planların yapılması gerekmektedir. 1/25.000’lik planlar yapılana kadar bizim mücavir alanlarda İmar Plan Tadilatı, İmar Revizyonu ve ilave imara arsa açma yetkilerimiz şu an için askıdadır.

ERİKLİ’YE OKUL YAPILMASINA İTİRAZ EDECEK BİR KİŞİ BİLE OLMAZ

Nasıl 1/25.000’lik planlar onaylanana kadar biz bekledik ve onaylanmasının ardından 1984 imarlarının revizyonuna başladıysak Erikli Sahili için de durum aynen bu şekildedir. Şu an istenilse bile ilkokul için tahsis edilen alanı lise alanı olarak çeviremeyiz. Bir şeyleri istiyor olabilirsiniz ancak devletin yasaları içerisinde bir şeyler yapılabilir. Elde avuçta bir güç olmadan kamuoyu yaratmanın bir mantığı yoktur. Erikli Sahili’ne okul yapılmasına itiraz edecek bir kişi bile olacağını sanmıyorum. Ancak yapmak isteyenlerin ve açıklama yapanların ellerinde bir şeyler olması gerekmektedir.”