Keşan’ın Saros Körfezi’ndeki en popüler tatil yerleşimlerinden olan Erikli Sahili’ne yapılacak iskele, ihaleye çıkarıldı.

Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB) tarafından, Trakya Kalkınma Ajansı’nın (TRAKAB) desteğiyle yaptırılacak olan iskelenin, tur teknelerinin yolcu indirip bindirmeleri için kullanılacağı öğrenildi.

Keşan Belediye Başkanı ve ESTAB Başkanı Mehmet Özcan, iskelenin 90 günde bitirileceğini söyledi.

Özcan, proje bedelinin yüzde 75’ini Trakya Kalkınma Ajansı’nın, yüzde 25’ini de Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin karşılayacağını kaydetti.

“ERİKLİ İSKELESİ 211 BİN LİRALIK BİR PROJE”

Mehmet Özcan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Trakya Kalkınma Ajansı’nın zaman zaman açtığı destekleme programlarına başvuruda bulunmuştuk. GÜNEKAB ile okullarda uyguladığımız geri dönüşüm projesini gerçekleştirmiştik. Şimdi ise Erikli’ye bir iskele yapımı söz konusu. İmar planlarında iki noktada iskele yapımı var. Biri için 211 bin liralık bir projeyi kabul ettirdik. Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği adına. TRAKAB ile sözleşmeler imzalandı. Birtakım teknik toplantılar yapıldı. İhale süreci başladı. Bugün itibariyle basın ilanları çıkıyor. 2 Eylül 2013 tarihinde saat 14.00’te ihale yapılacak. Bu proje, Erikli için fonksiyonel bir projedir. Tekne turları yapan işletmelerin Erikli içinde yolcu indirip bindirebileceği yer yoktu. Denizin içinde botlarla filan alım yapılıyordu. Bu görüntü hoş olmuyordu. 90 günde bitecek bir ihale. Yılbaşına kadar biter. Seneye teknelerin yolcu alıp indirme bindirme yapabileceği bir iskelesi olacak.”

Özcan, iskelenin yapılacağı yerin tam koordinatlarının ihale kapsamında açıklanacağını dile getirirken, iskelenin, Erikli Otel civarında olacağı öğrenildi.