*Erikli Sahili’nin 50 bin, Saros Körfezi’nin 100 bin tatilciyi ağırladığı 5 günlük bayram tatilinde, Keşan ve sahilleri yoğun kalabalıklara ev sahipliği yaptı.

 

 

Sonay CAN

26 - 30 Temmuz tarihleri arasında hafta sonuyla birleşen 5 günlük Ramazan Bayramı tatili sırasında Keşan ve başta Erikli olmak üzere Saros Körfezi sahilleri yoğun kalabalıklara ev sahipliği yaptı.

SAHİLLER DOLDU TAŞTI

Sazlıdere’den Enez’e kadar Saros Körfezi’nin bütün sahillerinde 100 bin tatilcinin akını yaşandı. En fazla ilgiyi ise her bayramda olduğu gibi Erikli Sahili gördü. 50 bin kişinin hınca hınç doldurduğu Erikli Sahili’nde cadde ve sokaklarda araç park edecek yer kalmadığı gibi, market ve bakkallar adeta talan edildi. Önceki yıllara oranla ekmek sıkıntısı yaşanmazken, sular ise zaman zaman akmadı ve kısmen de elektrik kesintileri yaşandı. Bütün eğlence yerlerinin, otellerin, pansiyonların ve kiralık evlerin dolduğu Erikli Sahili’nde rezervasyonsuz gelen tatilciler yine kumsalda gecelemek zorunda kaldı. Bazı tatilciler ise Erikli Köyü ile Mecidiye Köyü’nde konaklamak zorunda kaldı. Erikli’nin içi ve sahili olduğu kadar, denizi de yoğun kalabalıklara sahne oldu. Danişment Yolu ile Erikli Gölü’nün denizle birleştiği Erikli Sahili’nde, denizde adım atacak yer kalmadı. Deniz içerisinde yaklaşık 50 bin kişi eksik olmadı.

ENEZ’DE DE YOĞUNLUK YAŞANDI

Erikli Sahili’nen sonra en fazla ilgili Enez’e gösterildi. Erikli’de yer bulamayan tatilciler, Enez’e akarak, buradaki hotel, pansiyon ve kiralık evleri doldurdu. Keşan-Enez karayolunun yol yapım çalışmaları nedeniyle kapalı olması ve ulaşımın Keşan-Mecidiye karayolunun Büyükdoğanca Köyü üzerinden verilmesi ve yolun dar olması, sürücülere zor anlar yaşattı.