Erikli’de ikamet eden duyarlı vatandaşlar, Erikli Tuz Gölü’ne dökülen hafriyatlardan şikâyetçi oldular. Vatandaşlar, Erikli Sahili Güzelleştirme Kooperatifi’nin, son üç yıldır hafriyatlarını Erikli Tuz Gölü çevresine döktüğünü ve buradaki ekolojik yaşamın olumsuz etkilendiğini iddia ettiler.

BİMER’E BAŞVURMUŞLAR

Konu ile ilgili şikâyetlerini telefonla BİMER’e (Başbakanlık İletişim Merkezi) yaptıklarını söyleyen vatandaşlar, BİMER’in konuyu anlayamadıkları gerekçesiyle sorunun, gerekli mercilere ulaşılarak çözülmesi yönünde görüş bildirdiğini belirttiler. DSİ’nin (Devlet Su İşleri) ve Keşan Kaymakamlığı’nın da hafriyat dökümü ile ilgili bilgilerinin olduğunu söyleyen vatandaşlar, ne DSİ’nin ne de Keşan Kaymakamlığı’nın konuyla ilgili önlem aldığını söylediler.

ONLARCA KUŞ TÜRÜNÜN GÖÇ BÖLGESİ OLAN BİR YERİ BELKİ DE BİR DAHA GÖREMEYECEĞİZ

Doldurma işlemlerinin üç yıldır devam ettiğini, göle hafriyatların doldurulması nedeniyle ekolojik dengenin bozulacağını ve göç yollarındaki onlarca kuş türünün görülemeyeceğini tekrarlayan vatandaşlar konu hakkındaki şikâyetlerini şöyle ifade ettiler: “Son üç yıldır sinsi sinsi devam eden gölü doldurma işlemlerinde bu kış ortalığı boş bulan Erikli Sahili Güzelleştirme Kooperatifi artık gözle görülür bir şekilde Tuz Gölünü inşaat hafriyatı ve göle uygun olmayan toprakla doldurmuş, üstünde bazı yerlere beton dökerek sözde halkın kullanımına açma adı altında, flamingolar dâhil olmak üzere onlarca kuş türünün göç bölgesi olan bir yeri belki de bir daha göremememize vesile olacak bir doğa katliamına neden oluyor. Çeşitli yerlere aydınlatmalar yerleştirilmiş, kilit taşları yığılmış ve belki de birkaç gün içinde döşenmeye başlanacaktır.”

SORUNA ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Gölün doldurulmasıyla, poyraz rüzgârları estiğinde kanaldan açığa doğru akan göl suyu ile karışık kum, mesafesini Erikli Hotel'in hizasından Deniz Dondurma’nın bulunduğu yere kadar arttırdığını kaydeden vatandaşlar, göl suyu ve deniz suyunun birbiriyle karışmasının fazla olduğunu bildirdiler. Vatandaşlar yetkililerin konu ile ilgili duyarlı olmalarını ve soruna çözüm beklediklerini söylediler.