Keşan Belediyesi’nin düzenlediği Barış Konseri, 29 Ağustos 2015 Cumartesi günü akşamı Erikli Sahili Belediye Çay Bahçesi önünde gerçekleştirildi.

Saat 21.00 sıralarında başlayan, Keşan FM Program Yapımcısı Arif Güven’in sunuculuğunda 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle gerçekleştirilen ücretsiz konserde, sahneye ilk olarak bölgenin yetiştirdiği önemli bayan vokallerden olan Oya Pınar çıktı.

Oya Pınar, birbirinden güzel şarkıları ve eşsiz bir sahne performansı ile konsere gelen binlerce kişiyi coşturdu.

Oya Pınar’ın ardından sahneye son dönemin sevilen şarkılarına imza atan ve eski ve yeni şarkılarından oluşan bir repertuarla Gece Yolcuları çıktı.

Grup, birkaç şarkı seslendirdikten sonra sahneye Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan çıktı.

Konsere katılanların Dünya Barış Günü’nü kutlayan ve konsere gelenlere “Hoş Geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Özcan, şunları söyledi: “Ulusal tarihimizin yetiştirdiği son büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü var; diye. Bu söz Çanakkale’de destan yazan bir komutanın sözüdür. Dünya Barış günleri kutlanıyor, ilki değil sonuncusu da değil. Ancak savaş dünyada bitmiyor, bitmeyecek ama biz yine de savaşa karşı tavrımızı koymak zorundayız. Eğer haklı nedenlerle bir savaş yapılıyorsa hep birlikte cepheye gidelim. Bugün her zamankinden daha fazla barışa ve huzura ihtiyacımız var. Hepimizin buna katkı yapmaya şansı da hakkı da var. Allah huzurumuzu yok etmesin, barışı bizden uzak etmesin, barış için şarkı söyleyin, haksızlıklara karşı çıkın. Sizleri çok seviyorum, herkese iyi eğlenceler ve tatiller diliyorum.”

Özcan, konuşmasından sonra Arif Güven, Oya Pınar ve Gece Yolcuları’na çiçek takdim etti. 

Çiçek, takdiminden sonra Gece Yolcuları şarkılarını binlerce kişiyle birlikte söylemeye devam etti.

Konser, Keşan FM ve Rumeli TV’den de canlı yayınlandı.