AYŞİN SEÇİL GEZER

“ERİKLİ’DE İÇLER ACISI BİR DURUM YAŞANIYOR”

Bölgede etkili olan son yağışların Erikli’yi olumsuz yönde etkilediğinin altını çizerek, sözlerine başlayan İşçimen, şunları söyledi: “Erikli’de yaşanan afet nedeniyle, esnaflarımızı ziyaret ettik. Şuanda, Erikli’de içler acısı bir durum yaşanıyor. Her yağışta, Erikli’de birçok işyerini su basıyor. Esnaf ve vatandaşlar, yaşanan soruna çözüm bulunmasını istiyor. Artık, bölgede yaşanan soruna kurumların el atması gerekiyor. Vatandaş ve esnaf, kurumları yanında görmek istiyor.”

“İŞYERLERİ DİZE KADAR SU İÇİNDE”

Erikli’de esnafın çok zor durumda olduğuna kayıt düşen Mustafa İşçimen sözlerine şöyle devam etti: “Erikli’de çalışan 2 tane restaurantımız var ancak, su baskını nedeniyle, şuanda çalışamaz duruma geldi. İşyerlerinin dize kadar su içinde olduğunu ve yavaş yavaş tahliye edildiğini bize ilettiler. Ayrıca, inşaat malzemesi bulunan birçok işyerinin malzemeleri kullanılmaz hale gelmiş. Şuanda, halen birçok işyerinden pompalarla su atılıyor. Örnek vermek gerekirse; Erikli’de büyük marketlerden birinin bodrum katını su basmış ve tüm ürünleri kullanılmaz hale gelmiş. Erikli için hoş bir görüntü değil.”

“KOOPERATİF, YAŞANAN SORUNA ÇÖZÜM ÜRETMELİ”

“Esnafın hiçbir yetkiliye ulaşamadığını dile getirdiniz. Peki, buradaki sorumluluk kime aittir?” şeklindeki soruya cevap veren İşçimen, sözlerini şöyle tamamladı:  “Bize kimse kızmasın ve gücenmesin. Burada, Erikli Sahili Turizm Güzelleştirme Kooperatifi’nin sorumluluğu fazladır. Çünkü burada yaşayan insanlar, kooperatife belli bir aidat ödüyorlar. Kooperatifin yaşanan soruna bir şekilde çözüm üretmesi gerekiyor. Halen gölden taşan ve biriken su rüzgarla birlikte işyerlerine geliyor. Esnafın emeklerine, mallarına yazık. Kış mevsiminde ticaret bir şekilde ayakta kalmaya çalışıyor ama bu tür afetlerden dolayı ciddi zarar görüyorlar.”