Önceki gün, saat 17.30 sıralarında, Erikli Sahili’nden balık tutmak için kayıkla denize açılan ve çıkan fırtına nedeniyle kaybolan 3 kişi, olaydan yaklaşık 7 saat sonra sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

Emekli doktor Muzaffer Yöndem, işadamı Mustafa Kepoğlu ve avukat Adil Parlaksu balık tutmak için 4.5 metrelik fiber kayıkla Yalı Caddesi üzerinde bulunan Eski Vali Konağı mevkiinden denize açıldı. Üç arkadaş bir süre sonra çıkan fırtınaya yakalandı. Diğer tekneler fırtına sonrası kıyıya dönerken Yöndem, Kepoğlu ve Parlaksu’nun bulunduğu tekneden haber alınamadı. Bunun üzerine aileler durumu Erikli Köyü Jandarma Karakol Komutanlığı ile Enez Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine jandarma ekipleri sahil şeridinde, sahil güvenlik ise denizde arama çalışması başlattı.

7 SAAT SONRA YAYLA SAHİLİ AÇIKLARINDA BULUNDULAR

Muzaffer Yöndem, Mustafa Kepoğlu ve Adil Parlaksu olaydan yaklaşık 7 saat sonra sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Yöndem, Kepoğlu ve Parlaksu, Sahil Güvenlik ekiplerince Yayla Sahili açıklarında bulundu. 3 kişinin bulunduğu kayığın fırtına sonrası motorunun arıza yaptığı ve açığa sürüklendiği öğrenildi. Sahil güvenlik botuna alınan ve sağlık durumları iyi olan 3 kişi daha sonra botla kıyıya çıkarıldı. Kurtarılan 3 kişinin aileleri yakınlarının kıyıya çıktığını görünce büyük sevinç yaşadı.

AYNI BÖLGEDE BALIK AVLAYANLAR KIYIYA ZOR ÇIKTI

Öte yandan aynı bölgede kayıkla balık avlarken çıkan fırtına sonrası sahile dönenler yaşadıklarını anlattı. Emekli öğretmen Hasan Kenar, havanın bulutlanması üzerine kıyıya doğru hareket ettiklerini ifade ederek, o sırada çevrede 4 tekne olduğunu ve bunlardan birisinin daha kendileri ile birlikte sahile çıktığını diğerlerini ise görmediğini belirtti.

Aynı bölgede fırtınaya yakalanan Turgut Yalçınkaya ise “Allah canımızı bağışladı. Hava birden bozdu. Rüzgar çok hızlı esti. Çapayı ve oltaları kestik attık suya. Fırtınadan  tekne bir anda su doldu. Kovalar ile suyu boşaltmaya çalıştık. Teknede ne ağırlık varsa denize attık. Motor ve teknemiz küçüktü. Kaybolan arkadaşlar da bizim yakınlarımızda idi ama çok dalga vardı. Kıyıya zor çıktık. Allah canımızı bağışladı.” diye konuştu.

YAĞIŞ DA ETKİLİ OLDU

Aynı saatlerde yağan yağmur nedeniyle, Erikli’de cadde ve sokaklar sular altında kaldı, bazı ev ile iş yerleri de hava muhalefetinden etkilendi.