HABER MERKEZİ

4 Ağustos 2018 Cumartesi günü Erikli’de Keşan Belediyesi Çay Bahçesi önünde açılan stantta bir araya gelen; Çevre Gönüllüleri ile Keşan Belediyesi Meclis Üyesi Nurgül Yıldırım ile Keşan Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Karagöz ve Eyyüp Kavazlar burada vatandaşlara bildiri dağıtarak vatandaşlardan imza kampanyasına destek vermelerini istediler.

Saat 13.15 sıralarında bir bildiri okundu ve açıklama yapıldı. İlk olarak Erikli’deki Çevre Gönüllülerinden Mürşide Çoban, şunları söyledi. “Etrafımızdaki şehirlerin kasvetli havasından kaçıp sığındığımız ruhsal sağlığımızı, mutluluğumuzu borçlu olduğumuz Saros’un bu özelliklerini yitirmeden, çocuklarımıza ve hatta torunlarımıza devretmek boynumuzun borcudur. Bu projenin yapılmasına asla sizlerin de desteği ile izin vermeyeceğiz. Şimdiden teşekkür ediyorum iyi tatiller diliyorum. Bize bu konuda önderlik yapan Keşan Kent Konseyi yöneticilerinden Sayın Hasan Karagöz’e verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum ve sözü kendisine bırakıyorum.”

Daha sonra söz alan Karagöz de şöyle konuştu: “Değerli tatilciler, yarın çocuklarımıza torunlarımıza söyleyecek bir sözümüzün olması için, bugün bu mücadelenin bir yerinden tutmuş olmamız gerekmektedir. Dünya harikası Saros Körfezi gözümüzün için baka baka kirletilmek isteniyor. Ticari mala dönüştürülmek isteniyor. 3-5 kişinin milyon dolarlarına milyon doları katacak diye Saros Körfezi göz göre göre kirletilmek isteniyor. Oysa Saros Körfezi elimizin altından gittikten sonra milyarlarca dolar harcasak da böyle bir körfeze sahip olma imkanımız yoktur. Bu nedenle Keşan Kent Konseyi olarak bu işin öncülüğünü üstlendik. Şu an Erikli, Sazlıdere ve Gökçetepe’de yaygın olarak bir imza kampanyası devam etmektedir. Yarından itibaren Yayla, Gülçavuş, Sultaniçe, Enez hattı devreye girecek. Aynı anda Keşan mahalleler ve çarşı merkezi dolaşılıp geniş bir kampanya örgütlenmiş olacak. Aynı konunun Trakya genelindeki il ve ilçelerden Kent Konseyleri aracılığıyla kamuoyu gündemine getirilmiştir.  Dolayısıyla bu konuda sessiz kalmak teslim olmaktır, onay vermektir. Sessiz kalmayacağınızı onay vermeyeceğinizi düşünerek, teşekkür ediyor, tüm çalışan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.”

Erikli, Sazlıdere ve Gökçetepe Sahili’nden gelen Çevre Gönüllüleri daha sonra “Saros’uma Dokunmayın” pankartı ile sahile inerek tatilcilere hem konuyu anlatan bildirileri dağıttılar hem de imzalarını aldılar.

3 Ağustos 2018 Cuma günü başlayan imza kampanyasında bugüne kadar 10 bine yakın imza toplandığı da açıklandı.