HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenen Yerel Grup Konseri 2 Eylül 2017 Cumartesi akşamı Erikli Sahili’nde gerçekleştirildi.

Saat 20.45’te Erikli Sahili’ndeki Belediye Çay Bahçesi önünde gerçekleştirilen konserde Keşanlı yerel gruplar sahne aldı.

İlk olarak Grup Seferber, ikinci olarak Grup 3+1, üçüncü olarak Grup Aheste ve son olarak Grup Dörtyol sahne aldı.

BİZ ÖNCE BİRBİRİMİZİ SEVECEĞİZ

Grup Dörtyol’un söylediği 1 şarkının ardından elinde minik bir kızla, elinde Türk Bayrağı ile sahneye çıkan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, konuşma yaparak şunları söyledi: “Çok değerli Erikli Sahili sakinleri, Türkiye’nin her yerinden yaz tatilini geçirmek için buraya gelen değerli Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları, değerli hemşerilerim hepiniz hoş geldiniz. Bir devlet kimliği olarak İslam Toplumunun Mübarek Kurban Bayramı hepinize kutlu olsun. İkincisi 1 Eylül Dünya Barış Günü bayramın 1.gününe geldiği için 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü bugün kutluyoruz. Dünya Barış Gününüz de kutlu olsun. Üçüncüsü çok önemli arka arkaya 3 gün, 30 Ağustos Zafer Bayramımız, koskoca imparatorluğun yıkıldığı dönemde Sevr ile bize zincir vurulduğu dönemde Yüce Önder Atatürk’ün başlattığı 26 Ağustos’taki Büyük Taarruz’dan sonra kazandığımız 30 Ağustos Zafer Bayramımızın da yıldönümü. Değerli hemşerilerim, bizler her ülkede yaşayan insanlar gibi bir devletin aile olan insanlarıyız. Özelliklerimiz var, biz bu özelliklerle varız. Kurban Bayramımız, Zafer Bayramımız ve 1 Eylül Dünya Barış Gününde de en iyi temennilerimizle Dünya Barış Günü’nü kutlayalım. Barış diye diye, bir türlü barışı bulamadık. Sürekli dünya gezegeninde, sadece biz Türkiye olarak yaşamıyoruz. Dünyanın bir çok yerinde savaş var ölüm var. Ama bunu bitirmenin bir tek yolu var. Devletleri bireyler oluşturur. Bireylerin karakteri devletleri oluşturur, kendi içimizdeki kıskançlığı, başkasına duyduğumuz husumeti yenmediğimiz sürece diğer devletleri oluşturan vatandaşlardan da başka bir şey beklemeyeceğiz. Biz önce birbirimizi seveceğiz. Önce insanı seveceğiz, önce ülkemizi seveceğiz, önce dünyamızı seveceğiz sonra hayatı seveceğiz, yaşamı seveceğiz. O zaman insan olacağız, o zaman barış gelecek. Hiçbir zaman hiçbir ülkenin tarihinde savaşlar bitmemiştir, bitmeyecek de barış diye diye kendimizi aldatmayacağız. Güçlü olacağız, gerekiyorsa savaşa da hazır olacağız. Burada savaş çığırtkanlığı yapmıyorum. Dünya Barış Günü’nde barışı kimse sizin elinize bir güvercini al da uçurt diye vermeyecektir. Bunu da biliyoruz böyle davranacağız. Değerli hemşerilerim sezon sonuna geldik. Burada 1 ay önce Trakya Fest’i yaptık. Çok değerli sanatçılar çıktı. Şimdi istedim ki kendi yerel gruplarımla da bunu yapayım. Şu anda görüyorum ciddi bir kalabalık var. Hepinize teşekkür ederim. Bu gruplardaki kardeşlerimde inanıyorum ki Türkiye’ye reklam olacak ve tanınacak, bizim neyimiz noksan ki. Bu lafı iki sene önce burada bir kez daha tekrar ettim. Kapıdaki buzağıdan öküz olmaz(!) dedim. Bunlar kapıdaki buzağı, bu grubun içlerindeki bir grupta tanınacak ve adam olacak. Türk bayrağının altında hepimiz hür yaşayalım. Hepinize saygılar sunuyorum.”

Konuşmanın ardından Özcan ve beraberindeki küçük kız 4 grubun solistine birer buket çiçek hediye ettiler ve ardından Başkan Özcan ile grup solistlerinin ve ellerinde Türk Bayrağı bulunan tüm izleyicilerin İzmir Marşını söylemesi coşkuyu doruğa çıkardı.

Grup Dörtyol’un konserini tamamlamasının ardından konser sona erdi.

Vatandaşlar, bu anlamlı konser nedeniyle Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a ve kendilerine müzik ziyafeti sunan yerel gruplara teşekkür ettiler.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ