Erikli Sahili’nde, Keşan Belediyesi tarafından yapılmasına izin verilen bazı işyerleri ve bankalar tarafından konulan ATM’ler, hakim kararıyla kaldırılıyor.

Keşan Asliye Ceza Hakimi Mehmet Tuncay’ın, Erikli Sahili’nde keşif yaptığı sırada, belediyeye ait çay bahçesinin yanında ve arkasında bulunan 12 işyeriyle, otoparkında bulunan 4 ATM ile ilgili olarak Türk Ceza Kanunu’nun 184’üncü maddesi gereğince işlem yapılmasına karar verdiği öğrenildi. Bu karar uyarınca Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulması ve idari işlemin yapılması için Keşan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne tebligat yapılması üzerine, Keşan Belediyesi ekipleri dün işyerlerindeki kiracılara tebligatta bulunarak, işyerlerinin boşaltılmasını ve kullananlar tarafından yıkılmasını istediler. Yıkım konusunda kiracılara her türlü yardımı yapacaklarını da belirten belediye ekipleri, yıkımın hafta sonuna kadar tamamlanmış olacağını kaydettiler.

184’ÜNCÜ MADDE

Türk Ceza Kanunu’nun “İmar kirliliğine neden olma” başlıklı 184’üncü maddesinde, Yapı ruhsatiyesi alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişinin, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı”na; “ruhsatsız ya da ruhsata aykırı olarak yaptığı veya yaptırdığı binayı imar plânına ve ruhsatına uygun hale getirmesi halinde, kamu davası açılmayacağına” hükmediliyor.

KIYI KENAR, BİR

ÜST MAHKEMEDE

Dün, yapılmakta olan iskeleyle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Erikli Sahili’ne giden Belediye Başkanı Mehmet Özcan, basın mensuplarının konuya ilişkin soruları üzerine, “Jandarma timleri yaptıkları denetimlerde bazı yerlere ceza kesmişler. Bu ceza sonrası yapılan itirazları keşfe gelen hakim yaptığı tespitte bu yapıların yeni imar kanununa göre kaldırılması önerisinde bulunmuş. 18-19 işletmeyi ilgilendiren bir durum var. Bunların yıkımına başlandı. Önümüzdeki pazartesi gününe kadar hepsi yıkılacak.”  dedi.

Özcan, Erikli Sahili’nde kıyı kenar çizgisi içerisinde kalan yerlerin yıkımına ilişkin dava hakkında yeni bir gelişme olup olmadığını sorularına ise, “Konu hakkında 500’ü aşkın dosya var ve bunların hepsinin tek tek tebligatları yapıldı ve bu süreç 1,5-2 yılı buldu. Şimdi konu, itirazlar nedeniyle bir üst mahkemede.” şeklinde cevap verdi.