Erikli Sahili’nde uzun yıllardır turistik hediyelik eşya satışı yapan hediyelik eşya satıcıları, Erikli Sahili’nin birer simgesinin olmamasının, işlerini olumsuz etkilediğini belirterek, durumun üzücü olduğunu kaydetti.

Kendi tasarladığı hediyelik eşyaları, İstanbul’da imal ettiren ve Erikli Sahili’ne gelen konukların beğenisine sunan bir grup esnaf, “Günümüzde birçok kent ve turistik bölge, kendileriyle özdeşleşen simgelerle anılıyor. Ya tarihi bir objeyi ya da turistik bir değeri ön plana çıkarıyor. Bu simgeler sayesinde hem tanıtım sağlanıyor hem de ekonomiye katkıda bulunuluyor. Ancak Keşan ve Erikli Sahili’nin birer simgelerinin olmaması çok garip. Erikli Sahili’ne gelen konuklar, buradan bir anıyla ayrılmak istiyor. İşte sorun burada başlıyor. Keşan’ın ve Erikli Sahili’nin bir simgesi yok ki, Ne götürecek?”

Elinden geldiği kadar; deniz, balık desenli ve çeşitli folklorik değerleri içeren objeler üretip, konukların beğenisine sunduğunu kaydeden turistik eşya satıcıları, “Bölgemizin tanıtımının ön plana çıktığı bu yıllarda, yetkililerin bu konuyu da dikkate almaları gerektiğine inanıyoruz. Nasıl, Paris denince hemen akla Eyfel Kulesi geliyorsa ya da yakın çevremizden Enez’in kalesi varsa, Tekirdağ kirazıyla meşhursa, bizim de bir simgemiz olmalı.” dedi.