BÜLENT SAYLAM

“TÜM ESNAF, İŞLERİNİN BOZUK OLDUĞUNU ANLATTI”

Türkiye Madeni Eşya Sanatkârları Federasyonu tarafından geçen hafta sonu Ankara’da düzenlenen toplantıya katıldığını belirten Erkan:“Ankara Kızılcahamam’daki toplantıya, Türkiye’nin her yerinden esnaf temsilcileri katıldı. Toplantıda, belli komisyonlar oluşturuldu ve ben motorcular komisyonunda yer aldım. Komisyonda, esnafların sorunları gündeme geldi. Esnafın bir tanesi dahi işlerinin iyi olduğunu söylemedi. Tüm esnafı, işlerinin bozuk olduğunu anlattı. Kredi ve faiz oranları yüksekliği, birçok esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığı dile getirildi. Hatta aidat paralarını dahi ödeyemeyecek durumdalar. NACE kodunda sıkıntıların yaşandığı anlatıldı. Esnafın tüm sorunlarını anlattık,” dedi.

“ESNAFIN KÖTÜ GİDİŞATINA ‘DUR!’ DEMEK İÇİN ÖNLEMLER ALINMALI”

Hüseyin Erkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Esnafın kepenk kapatmaması ve kötü gidişatına ‘dur!’ demek için gerekli önlemlerin alınması lazım. Esnaf; borçlarını, Bağkur’unu, sigortasını dahi ödeyemiyor. Ayrıca, Türkiye’nin birçok yerinde sigorta şirketleri, araç tamiri için kendi işyerlerini açtıklarını ve araçların bu yerlere yönlendirildiği ifade edildi. Eğer bu olay yaygınlaşırsa, esnaf ne yapacak? Devletin bu konuda, gerekli düzeleme yapmalarını istiyoruz. Kısacası, çok verimli bir toplantı oldu.”

“ESNAF, KENDİNİ KORUMA ADINA KÜÇÜLMEYE GİDİYOR”

Erkan sözlerini şöyle tamamladı: “El emeğinin KDV’sinin olmayacağı ve bu konuda gerekli adımların atılmasını istedik. Ekonomik sıkıntının sadece Trakya Bölgesi’nde değil, Türkiye genelindeki tüm esnafın yaşandığını gördük. Esnaf, kendini koruma adına küçülmeye gitmek zorunda kalıyor. Umarım yeni yıl esnaf açısından iyi olur.”