Bu zor dönemde vergi ve prim borçlarını ödemek isteyen esnaf için büyük bir avantaj getirildiğini ifade eden Erkan, esnafın bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.

İNDİRİLMİŞ OLAN FAİZİN YARISI SİLİNECEK

Getirilecek olan yapılandırmanın öncekilerden farklı ve daha avantajlı olduğunu vurgulayan Erkan, “100 TL prim borcu olan esnafın borcuna 70 TL gecikme zammı tahakkuk ettirilmişse, bu gecikme faizi enflasyon oranında (yurtiçi ÜFE) örneğin 40 TL’ye düşecek. Bunu peşin olarak ödemek isteyen esnafın indirilmiş olan faizin yarısı silinecek. Bir başka ifade ile 170 TL olan borcunu peşin ödemek isteyenler 120 TL ödeyerek borcundan kurtulabilecek. Taksitle ödemek isteyenler de 18 aya kadar borcunu taksitlendirebilecek”  şeklinde konuştu.

İLAVE VERGİ ÖDEYENLER VERGİ İNCELEMESİNE ALINMAYACAK

Yeni düzenlemenin sadece 162 milyar liralık vergi ve prim borç yapılandırmasından ibaret olmadığını dile getiren Erkan, “Geçmiş 5 yıllık dönemdeki kazancı üzerinden matrah artırımına giderek ilave vergi ödeyenler vergi incelemesine alınmayacak. Bunun yanında vergi mahkemelerinde açtıkları davalardan vazgeçenler de uygun şartlarda Maliye ile barışarak borçlarından kurtulabilecek. Bu şekilde vatandaş borcundan kurtulurken devletin geliri artmış, yargının yükü de önemli ölçüde hafifletilmiş olacak” diye konuştu.

30 BİN TL FAİZSİZ KREDİ GERİ GETİRİLMELİ

Hüseyin Erkan, son olarak 5 sene süreli 30 bin TL faizsiz kredi uygulamasının tekrar geri getirilmesi gerektiğinin altını çizerek Türkiye’nin ekonomisinin düzelmesini için bu uygulamanın gerekli olduğunu belirtti.