HABER MERKEZİ

Bir süre önce gündeme gelen esnafa faizsiz kredi uygulamasının gerçekleşmesi durumunda esnafın sorunlarının bir nebze de olsa azalacağını kaydeden Erkan, “Esnafa uzun vadeli faizsiz kredi verilmesi gerekiyor. Şu an küçük esnafın durumu içler acısı. Senelerdir sicil affının güncellenmesi gerektiğini dile getiriyoruz. Devlet özel bankalara yazı gönderip esnafa yardımcı olabilir. Esnafın elinden tutan bir kurum yok. Esnaf kendi yağında kavrulmaya uğraşıyor. Devlete en düzenli vergisini veren küçük esnaftır. Boğazından, ev harcamalarından kısıp vergisini ödüyor. Her ne kadar ‘Türkiye’nin ekonomisi büyüdü’ deseler de ben şahsen inanmıyorum. Eğer ekonomi büyüdüyse esnafın cebimde para olur. Böyle bir durum olmadığına göre demek ki büyümedik.” dedi.

2018 YILININ İYİ GEÇMESİNİ DİLERİM

Erkan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İnşallah ağır bir kış yaşamayız. Esnafın yüzünün gülmesini istiyoruz. Buradan araba sahiplerine de kış bakımlarını yaptırmaları konusunda uyarılarda bulunuyorum. Nasıl bir kış geçireceğimizi Allah bilir. Allah küçük esnafın yanında olsun. Bütün esnaf arkadaşlarıma 2018 yılının iyi geçmesini dilerim.”.

KÜÇÜK ESNAFIN YANINDA OLMALARINI RİCA EDİYORUZ

2017 yılında özellikle küçük esnafın umduğunu bulamadığını aktaran Hüseyin Erkan, sözlerini şöyle noktaladı: “Esnaf kesinlikle umduğunu bulamadı. Eskiden özellikle Cumartesi günü şehir içinde insanlar kalabalıktan dolaşamazdı. Köyde yaşayan vatandaşlar da para olmadığı için Keşan’a gelemiyorlar. Bu, endişe verici bir durumdur. En küçük esnafın defter tasdik parası 400 TL. Bunlar neden odalara verilmiyor? 2018 yılında komisyonu alınacakmış diye duydum. Birinci ağızdan, Federasyon Başkanımız Özcan Saraçoğlu’ndan duydum. Başkanımıza komisyonda hangi milletvekillerinin olduğunu da sordum. Bu vekillerle görüşmek istedik. Bakanlarımızdan, milletvekillerimizden küçük esnafın yanında olmalarını rica ediyoruz. Artık bu esnafı bu kadar ağlatmasınlar.”