HABER MERKEZİ

MHP Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege, dün yaptığı yazılı açıklama ile doğalgaz bağlantı bedeli ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Gege, mağduriyetlerin yaşanmaması için Edirne Valiliği ile Keşan Kaymakamlığının konuyla ilgilenmeleri gerektiğini söyledi. Gege, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Keşan’a doğalgaz getirilmesi kapsamında geçtiğimiz yıl Edirne Eski Valisi Dursun Ali Şahin ve Keşan Eski Kaymakamı Bekir Dınkırcı öncülüğünde sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve dernekler işbirliğinde bir takım çalışmalar başlatılmıştı. Yine başta Sayın Kaymakamımız Bekir Dınkırcı ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özcan öncülüğünde siyasi parti ilçe başkanları ve dernek ve oda başkanları ile birlikte mahallelerde kahve toplantıları düzenlenip halkımıza Doğalgaz konusunda bir takım bilgilendirmeler yapılmıştı. Bu bilgilendirmeler yapılırken Keşan’a doğalgaz getirilmesi için o zamanki şartlarda belli bir sayıda abonenin olması ve bu abonelerin, o zaman 335 TL olan “Abone Bağlantı Bedeli’ni” peşin olarak yatırılması gerektiği halkımıza anlatılmıştı.

ABONE BAĞLANTI BEDELLERİ ALINABİLECEK DENİLDİ

Bütün bu çalışmalar ve başlatılan kampanya neticesinde 1700 civarında duyarlı vatandaşımız tarafından 335 TL olan bu bedel Ziraat Bankası’nda Edirne İl Özel İdaresi tarafından açılmış olan hesaba yatırıldı. Yatıran vatandaşlara da Keşan’a doğalgaz gelmesi durumunda doğalgaz abonesi olurken yatırmaları gereken Abone Bağlantı Bedeli’ni yatırmayacakları söylenmişti.

Ancak geçen hafta Keşan Belediyesi ve GAZDAŞ işbirliği ile düzenlenen Bilgilendirme Toplantısında; GAZDAŞ firması yetkililerinin toplanan böyle bir paradan haberlerinin olmadığı ve GAZDAŞ hesabına böyle bir paranın aktarılmadığı söylendi. Ayrıca yapılan bu kampanya ve çalışmaların da GAZDAŞ firmasının bilgisi dışında yapıldığını belirttiler. Vatandaşlardan gelen sorular üzerine ise o zaman yatırılan paralarla mahsuplaşmanın mümkün olmadığı belirtildi. Ayrıca isteyen vatandaşların yatırmış oldukları 335 TL’lerini geri alabilecekleri belediye yetkilileri tarafından belirtildi.

1700 VATANDAŞIMIZ MAĞDUR

Gelinen bu noktada geçen yıl sırf Keşan’da ki hava kirliğinin son bulması adına belki de yok canından arttırıp büyük fedakarlıklarlayatırdıkları bedelin geçersiz sayılması ve bu bedelin bu yıl için EPDK tarafından 455 TL olarak açıklanması neticesinde 1700 civarında vatandaşımızın mağdur olduğunu görmekteyiz. Piyasaların geçen yıla göre durumunu da işin içerisine katacak olursak vatandaşımızın mağduriyeti daha da katlanmaktadır. Kaldı ki bu tür fedakarlıklar ödüllendirilmesi gerekirken tam aksine cezalandırılırcasına hareket edilmesi gerek vatandaşlarımızı gerekse bizleri derinden üzmüştür.

MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ

Milliyetçi Hareket Partisi Keşan İlçe Teşkilatı olarak yaşanan bu mağduriyetin yine bu kampanyaya öncülük eden başta Edirne Valiliği ile Keşan Kaymakamlığı’nın devreye girerek çözüm noktasına kavuşturulabileceği kanaatindeyiz. Her ne kadar o dönemde görev yapan Vali ve Kaymakamdan her ikisi de görevde olmasalar da şu an görevde olan Valimiz ve Kaymakamımızın konuyla alakadar olmaları durumunda mağduriyet giderilebilir. Çünkü devlet işleri şahıslara bağlı değildir. Devlette devamlılık esastır. Bugün her hangi bir görevde olan yarın başka bir görevde olabilir. Bu son derece normal bir durumdur. Önemli olan vatandaşın mağduriyetinin giderilmesidir. Bu konuda da gerek Sayın Valimiz gerekse Sayın Kaymakamımızın gerekli adımları atacakları ve ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerinden yana hiç şüphemiz yoktur. Nasıl ki geçmişte gerekli olan Abone Sayısı’nın yakalanması konusunda bazı siyasi makamlarında devreye girmesi ile bir takım iyileştirmeler yapıldıysa bu konuda da yine aynı makamların elini taşın altına sokması neticesinde söz konusu mağduriyetin ortadan kaldırılabileceği düşüncesindeyiz.”