SELÇUK GEZER

Erkan, yapılan hırsızlıkların geçim sıkıntısından kaynaklı olduğunu belirtti.

İNSANLARIN KARNI TOK OLSA ZATEN HIRSIZLIK YAPMAZ

Açıklamasına yoksulluk nedeniyle hırsızlıkların olduğunu söyleyerek başlayan Erkan, “Bu hırsızlıkları yoksulluk yaptırıyor. Salim başkanla görüştüğümde kendisi tel örgü çekileceğini söyledi. Buraya minare kadar tel örgü yapsan yine girerler. Çünkü geçim sıkıntısına düşmüşler. Salim başkanının her dükkâna bekçi tutacak hali yok. Buranın bir geliri var, gideri var. Paraya göre güvenlik önlemleri alınıyor. İnsanların karnı tok olsa zaten hırsızlık yapmaz. Dua edelim de bir kar daha yağmasın. İnsanları düşündüren en önemli şey geçim sıkıntısı.” şeklinde konuştu.

ADAM ‘BEN AÇIM DİYOR’ NE YAPACAKSIN BU ADAMA?

Kadınların pazara çıktıklarında sepetlerinin boş olarak dönmek zorunda kaldığını ifade eden Erkan, “Bu hırsızlık olayları sadece Keşan Sanayi Sitesi ’sinde olmuyor. Caydırıcı bir cezası da yok. Adam ‘ben açım diyor’ ne yapacaksın bu adama? Keşan’ın mahallelerinde de hırsızlık olayları sıkça yaşanıyor. Evin önünde duran arabanın aküsünü çaldılar. Buna ne demeli? Buradaki gece bekçisi resmi bir adam değil. Silahı ya da bir güvencesi yok. Yanına 2 köpek alıyor geziyor, sanayi sitesi ufak bir yer değil ki. Önlem olarak tel örgü şart. Ama her şeyden önce yine para geliyor. Parasız hiçbir şey olmuyor.” dedi.

“İCRA DOSYALARI ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR”

İnsanların ekonomik sıkıntı içinde olduğunu dile getiren Hüseyin Erkan, şunları kaydetti: “İnsanların ekonomisi düzelecek ki, bu hırsızlık olayları yaşanmasın. İstiyorum ki esnafım da rahat etsin, Keşan halkı da rahat etsin. Nereye giderseniz gidin herkesin dilinde geçim derdi var. Esnafın durumu belli, icra dosyaları almış başını gidiyor. Bunlar göz ardı edilecek şeyler değil. Vekillerimize de defalarca kez esnafın yanında olmaları gerektiğini söyledim. Ekonominin bel kemiği ufak esnaftır. Geçinmek için herkesin ayağını yorganına göre uzatması gerekiyor.”