Keşan Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Temelli, Keşan’da erkek kuaförlerin lise düzeyinde bir eğitim kurumuna gitmesini sağlayacak bir bölüm olmadığının altını bir kez daha çizerek, bunun önemli eksiklik olduğunu söyledi.

“ERKEKLER, KIZLARIN

İMKANLARINA SAHİP DEĞİL”

Bayan kuaförlüğü yapan oda üyelerinin ve yanlarında çalışan bayan personelin, Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi bünyesindeki Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Bölümü’nde eğitim görebildiklerini, hatta kendi bölümleriyle ilgili meslek yüksek okullarına devam ederek üniversite eğitimi alabildiklerini kaydeden Temelli, buna karşılık erkek kuaförlüğü yapan oda üyeleriyle yanında çalışan erkek personelin, lise ve üniversite eğitim haklarından yoksun olduklarını söyledi.

“İHTİYAÇ DUYULAN OKULLAR AÇILIRKEN, BİR BÖLÜMÜN AÇILAMAMASI GARİP”

Hasan Temelli, Keşan’da ihtiyaç duyulan okulların peş peşe açılabildiğini, bunun en güzel örneğinin ise Keşan Fen Lisesi, Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi, Keşan Hersekzade İmam Hatip Lisesi ve en son olarak da Feride ve Mehmet Çuhacı Turizm Meslek Lisesi olduğunu belirterek, kendi istekleri olan erkek berberliği bölümünün ise bir türlü hayata geçirilmediğini kaydetti. Temelli, konuyla ilgili olarak şöyle dedi: “Günümüzde erkek ve kadın kuaförler arasında hizmet bakımından, aşağı yukarı bir fark kalmadı. Erkek kuaförleri sadece fazladan bir sakal tıraşı yapıyor. Metroseksüel erkekler kendilerine bakıyor. Bunlar manikür ve pedikür bile yaptırıyor. Cilt bakımı seanslarına devam ediyor, kısacası bayanların aldığı birçok hizmeti alıyor.”

“MESLEĞİMİZİN DEVAMI GELMİYOR”

Böyle giderse, erkek berberliği yapacak eleman bulamayacaklarını da kaydeden Temelli, bayan ve erkek kuaförlerin eğitimleri açısından aynı şansa sahip olmadığını vurgulayarak, “Bayanlar, lise ve üniversiteye devam ederken, erkekler ise Mesleki Eğitim Merkezi’nin kurslarına katılıp, önce kalfa sonra usta oluyor. Bu 2 diploma eşit değil.” diye konuştu. 4+4+4 Eğitim Sistemi sayesinde çocukların okula erken başladığını, lise sonuna kadar da eğitimlerini sürdürmek zorunda olduğunu belirten Hasan Temelli, “Bir insan liseyi bitirdikten sonra çırak olamaz. O yaşta insana meslek öğretmek de kolay değil. Biz erkek berberlerinin de tıpkı öğrenciler gibi okullardan yetişmesini istiyoruz. Bu isteğimizi her platformda yıllardan beri dile getiriyoruz. Kimse itiraz etmiyor ancak bir türlü hayata geçirilemiyor. Bunu anlayamıyorum.” şeklinde görüş belirtti.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

Bu durumun kendisinde ve oda bünyesinde üzüntü yarattığını kaydeden Hasan Temelli, konuyu Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne defalarca aktardığını dile getirdi.

Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi bünyesindeki Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Bölümü’nde erkek öğrencilerin kabul edilmesini ya da onlara yönelik bir bölüm açılması konusunda oda olarak yazı gönderdiğini ancak hiçbir cevap alamadığını belirten Temelli, konuyu Federasyon’a da ilettiğini söyledi. Hasan Temelli, girişimlerinin takipçisi olacağını sözlerine ekledi.