Edirne İl Genel Meclisi’nin Enezli üyesi Erol Açık, dün yaptığı açıklamada Enez’de yatırım programına alınan ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

YAZIR-HİSAR VE SÜTÇÜLER-IŞIKLAR ARASINDAKİ YOLLAR KANAYAN YARAMIZ

Enez yollarında stabilize yol çalışmalarının devam ettiğini ve 20 araçlık İl Özel İdare filosunun tam kadro Enez bölgesinde olduğunu bildiren Açık şunları söyledi: Bunun yanında ayrıca bir aracımız da köy yollarımızın bakımlarını yapmaktadır. Karaincirli köyü üzerinde 4 kilometrelik asfalt çalışmamız sona erdi. Başlayan yaz sezonu nedeniyle de orman yollarımızda bakım çalışmalarımız devam etmektedir. Bu yıl sahil bölgelerine 8 bin metrekare parke taşı ihalesi yaptık. Enez Gülçavuş Güzelleştirme Derneği ile birlikte de bir taş döşeme çalışması yaptık. Araç filosu Enez’deki çalışmaların bitmesinin ardından İpsala’ya geçerek orada çalışmalara başlayacak. Şu an için bizim kanayan yaramız KÖYDES’ten Yazır-Hisarlı arasındaki 4 kilometrelik yol ile Sütçüler-Işıklar arasındaki 5 kilometrelik yolumuzun bu yılki yatırım programında çıkmamasıdır. Biz gerekli taleplerimizi ilettik ancak bu çalışmalar da belli ödenekler çerçevesinde yapılmaktadır. Ancak bu yollarımız içler acısı durumdadır. İnşallah ek bir ödenek gelir ve bu yollarımız da bu yıl içinde yapılır.”

ENEZ LİMANI İLE İLGİLİ BİR GELİŞME YOK

“Enez Limanı hakkında bir gelişme var mı?” sorusunu da yanıtlayan Açık, Geçtiğimiz yıllarda elimizde olan verilere göre Edirne Valiliği tarafından Yunanistan Evros Valiliğine yapılan bir müracaat mektubu bulunmaktadır. Bu mektupta “siz ne gerekiyorsa yapın biz Yunanistan Hükümeti olarak üzerimize düşen görevi yapacağız” şeklinde ifadeler yer alıyor. Ancak Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın farklı açıklamaları mevcuttur. Şu an hangi aşamada olduğu yönünde net bir bilgiye sahip değiliz. Sadece Yunanistan Hükümetinin liman için hazır olduğunu ve gerekeni yapacağını net olarak biliyoruz” diye cevaplandırdı.

TRAKYA KALKINMA AJANSI’NDAN KUM TEMİZLEME ARACI GELECEK

Açık, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından, hazırladıkları projelerden birinin kabul edildiğini ve 5 köy adına yapılan bu proje kapsamında kum temizleme aracının alınacağını bildirdi. Açık bu konuda, 350 bin TL’lik bu proje kapsamında Sultaniçe, Gülçavuş, Vakıf, Karaincirli ve Büyükevren köylerinin ortak olarak bir kum temizleme aracı olacaktır. Projenin %75’i Trakya Kalkınma Ajansı tarafından, %25’i de köylerimizden hane başına tahsil edilecektir. Ağustos ayında inşallah aracımız sahillerimize ulaşacaktır.” dedi