Cavit Deniz’in, 8 Temmuz 2013 tarihli MEDYA KEŞAN’da yayımlanan “Kemerli-Arnavutköy Yolu Kanayan Yara mı? Başarısızlıktaki Kara mı?” başlıklı yazıda adı geçen Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Erol Açık, Deniz’in yazısına cevaben gönderdiği açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“Sayın Hocam, ben ailece solcuyum ve sol görüşlüyüm. Solun adresi CHP olduğu için Edirne’me ve ilçeme daha yararlı olabilmek içim Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldım. Takdir Enez halkınındır.

Ben göreve geldiğimde yedi köyümüzün kapalı sistem projelerini bitirdik, iki köyümüzün projelerini gerçekleştirdik, beşi hazır, ödenek yetersizliğinden beklemektedir.

Sizlerin de bildiği gibi Edirne’nin 8 ilçesi 248 köyü vardır ve bütçesi bellidir. Gönlüm ister ki her proje hayata geçsin ama bu mümkün değildir. Ben de diyorum ki, diğer ilçelere bakarak hizmetin en fazlasını Enez’e aldık.

Örnek mi istiyorsunuz: Edirne’nin 248 köyünün 200 köyünde kanalizasyon var ama ne yazık ki hiçbirinde arıtma tesisi yok. Varsa bile eski usül çoğu çalışmıyor. Derelere akıyor. Ben yerel yönetici olarak kendi çabalarım ile CHP’li  arkadaşlarımı ikna edip benim ve diğer İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımın katkıları ile Edirne’de ilk olan Biyolojik Arıtmayı ilçemize kazandırdım. Bu proje dört köyümüzü kapsıyor: Küçükevren, Gülçavuş, Sultaniçe, Büyükevren’dir. Bu projeleri ilçemize kazandırmak çok kolay olmadı. Sayın hocam bilmenizi isterim; bu projelerin toplam değeri 1 milyon Türk Lirası’ndan fazladır.

Köylerimizin içme suyu depoları bakım ve onarımını yaptık, hepsine otomatik klorlama cihazı taktık.

Köylerimize meydan düzenlemesi yaptık. İhtiyacı olan köylerimize parke taşı döşemesi yaptık.

“Enez Lagün Gölleri Saroz Turizm şirketine verildi” diye çarşaf  çarşaf yazılarınız vardı, yanıldınız. Bu gölleri Enez Balıkçılık Kooperatifi’ne,  arkadaşlarım ile birlikte oybirliği ile kazandırdık.

Edirne ve Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir ilçede İl Genel Meclisi toplantısını yaptık ve yine Enez tarihinde yine ilk defa Perşembe günü İl Encümen toplantısını yaptık.

Bunlar gibi daha sayamadığım birçok hizmetleri Enez ve köylerine yapmış bulunuyorum. Tabii yapamadıklarımız da olmuştur. Bunun da sebebi bellidir, engel olunmuştur.

Kimse unutmasın, biz Ankara’da Genel İktidar değiliz. Bu yollarımızı her yıl 2013 yılında da  olduğu gibi yatırım programına alıyoruz. Biz karar organıyız. Uygulama bize ait değil. Yürütme, Valimize aittir.

Takdir Edirne ve Enez halkımındır. Ben hizmet yaptığıma inanıyorum. Eğer yapmadı isem sandıkta hesap veririm diyorum. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum.  

Erol AÇIK

Edirne İl Genel Meclisi Üyesi