HABER MERKEZİ

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, saat 15.00’te başladı ve Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans ve Tiyatro Salonu’nda yapıldı.

Toplantıyı açan Helvacıoğlu, tüm Keşan ve bölge halkı ile Meclis üyelerinin Ramazan Ayı’nı tebrik etti ve devam eden koronavirüs salgını ile ilgili olarak tüm vatandaşların dikkat etmesini istedi.

Meclis toplantısında; Erhan Engin, Volkan Erkan ve Apti Kıyakoğlu mazeretleri nedeniyle oybirliği ile izinli sayıldı.

Daha sonra gündeme; Sayıştay’a gönderilen Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün sosyal yardım esasları konulu yönergesinin Meclis’çe onaylanmasını içeren maddesi, Emlak İstimlak Müdürlüğü’nün Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden gelen ve okulun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TOBB işbirliğinde proje okulu olarak belirlenmesi sonucu tarımsal faaliyet yürütmek amacıyla arazi ihtiyacına ilişkin durumu anlatan isteği, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden bahçe çekme mesafesi ile ilgili talebiile CHP Grubu’nun 2 önergesi oybirliğiyle ilave edildi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi.

Yapılan oylama sonucu Meclis 1. Başkanı Yüksel Alioğlu, yedek olarak da Zafer Topçu seçildi

Meclis katip üyeliği seçimi sonrası katipler; Özlem Uybaş ve Banu Saygı olarak belirlendi.

Meclis’te daha sonra Encümen üyeliği seçimi gerçekleştirildi. Yapılan oylamada Encümen üyeliklerine; Özlem Uybaş ile Olcay Soran seçildi.

Meclis’te yapılan Plan ve Bütçe Komisyonu seçimi sonrası bu üyeliklere; Yakup Balcı, Tarık Uysal, Olcay Soran, İbrahim Dinç ve Zafer Topçu seçildi.

Toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na; Özlem Uybaş, Erhan Engin, Şafak Uslu, Mehmet Selim Aras ve Coşkun Lofçalı seçildi.

Meclis’te yapılan oylama sonucu Disiplin Komisyonu ise Volkan Erkan, Alaattin Öztürk’ten oluştu.

Toplantıda yapılan oylama sonucu; Ulaşım ve Trafik Komisyonu ise Süleyman Gürsel Paçaman, Banu Saygı, Hakan Gürel ve Barbaros Tokgöz ve Müslim Çekiç’ten oluştu.

Meclis Toplantısında, Belediyenin 2020 yılına ait Denetim Komisyonu İnceleme ve Araştırma Raporu maddesi ile Belediyenin 2020 yılına ait Faaliyet Raporu karara bağlanması maddeleri Mali Hizmetler Müdürü Levent Keçimen’in bilgilendirmesinin ardından oybirliği ile 2. oturuma ertelendi.

Toplantıda daha sonra Meclis’in gündem maddeleri arasında da bulunan, 2. oturumda oylanacak olan ve Paşayiğit Mahallesi’ne kurulması istenen Biyokütle Enerji Üretim Tesisi hakkında ilgili firma tarafından sunum gerçekleştirildi.

Meclis’in 2. Oturumu 15 Nisan 2021 Perşembe günü Selim Sesler Konferans ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek ve saat 15.00’te başlayacak.

2. oturumda 1. Oturumda ele alınmayan maddeler ile ilk oturumdan 2. oturuma ertelenen maddeler ele alınıp karara bağlanacak.

İlk oturumda görüşülmeyen maddeler şöyle;      
- Geçmiş dönemlerde yapılan Belkoop, Atakent-1 ve Atakent-2 konutlarının yapımında uygulanan usul ve esaslar doğrultusunda, Belediyemiz mülkiyetinde bulunan 1310 ada, 3 ve 4 parseldeki 21849 m2 arsaya Kooperatifleşme usulüyle yeni Toplu Konutlar yapılarak halkımıza sunulmak üzere, yapı projelerinin hazırlanıp hayata geçirilmesi hususuna ait Komisyon Raporunun görüşülerek karara bağlanması.            

- İlçemiz Paşayiğit Mahallesi, Çay bayırı mevkiinde, G17A08B Pafta, 1738-1765 ve 1780 sayılı parseller üzerinde “Enerji Üretim Alanı-Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesisi Alanı (Biyokütle-BES)” olarak hazırlatılmış olan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına ait Komisyon Raporunun görüşülerek karara bağlanması.      

- İlçemiz İspat Cami Mahallesi, 88 ada, 1 nolu parsel onaylı imar planları içerisinde “Akaryakıt İstasyonu Alanında” kalmaktadır. Söz konusu 88 ada, 1 nolu parselin 25,00 metre ön bahçe çekme mesafesi, 10,00 metre yan ve arka çekme mesafeleri bulunmakta olup, Ön bahçe çekme mesafesi 25,00 metre sabit kalarak yan ve arka bahçe çekme mesafelerinin 5,00 metreye düşürülmesine ait Komisyon Raporunun görüşülerek karara bağlanması.                                                

- İsim Belirleme Komisyonundan gelen Raporile İsim verilmesine dair yeni talepleringörüşülerek karara bağlanması.         
- İlçemiz Gelibolu Caddesi, İzzetiye Mahallesi girişi Zahireciler Caddesi, Şehir Merkezi ve Mücavir Alanlarımızda muhtelif yollarımızın asfalt kaplama (Binder+Aşınma) yapılması amacıyla TüpraşA.Ş.'den 1000 Ton Penetrasyon 50-70 Bitüm Alımı işi için Belediye BaşkanıMustafa Helvacıoğlu’na yetki verilmesinin görüşülerek karara bağlanması.              

- Belediyemiz elinde mevcut olan Memur Norm Kadrolarındaki (II) Sayılı Boş Kadro Değişiklik Cetvelinin görüşülerek karara bağlanması.

- Keşan Kent Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin Şirket Ana Sözleşmesinin “Amaç ve Konusu” başlıklı 3. maddesinin tadil edilmesi hususunun görüşülerek karara bağlanması.

- Dilek ve Temenniler.