Keşan’dan 8, İpsala’dan 2 köyün üyesi olduğu Esetçe 2. Grubu Köyleri İçme ve Kullanma Suyu Birliği Başkanı Mustafa Nalbantlar, dün yaptığı açıklamada ödeme konusunda iyi niyetli olmayan abonelerin sularını kesmeye başladıklarını söyledi.

İYİ NİYETLİ OLMAYANIN SUYUNU KESECEĞİZ

Şu an çiftçinin en paralı zamanı olduğunu ve buğday harmanının yaşandığını kaydeden Nalbantlar,Biz birlik olarak üye köylerimizdeki vatandaşlarımız ve onların hayvanları mağdur olmasın, herhangi bir su sıkıntısı çekmesin diyerek bankadan kredi ile para çekip elektrik borçlarını ödedik. Biz yönetim olarak gerekli özveriyi ve duyarlılığı gösterdik. Şimdi bu duyarlılığı üyelerimizden bekliyoruz. Şu an buğday hasadını yaşıyoruz ve her haneye az ya da çok para giriyor. Üyelerimizden biriken borçlarını tamamen ya da taksit taksit ödemelerini bekliyoruz. Onlar iyi niyet göstersinler biz de onların sularını kesmeyelim” diye konuştu.

300 BİN LİRA ALACAK VAR

Birliğin daha önceki dönemlerde yaşadığı maddi imkansızlıkları şu an için aştığını ve belli bir maddi güce kavuştuğunu da belirten Nalbantlar: “Şu an abonelerimizin ödemesi gerek 300 bin liraya yakın alacağımız var. Buna karşılık borçlarımızın toplamı 130 bin lira. Bu ay gelen elektrik faturamız 13 bin lira civarında. Yaptığımız tahsilatı öncelikli olarak elektrik faturasına yatırıyoruz.  Birlik olarak şu an için tahsilatın dışında bir sorunumuz yok” dedi.

GEREKİRSE İCRAYA VERECEĞİZ

Birliğe Keşan’dan, Akçeşme, Boztepe, Türkmen, Müsellim Çiftliği, Kılıçköy, B. Doğanca, Karahisar ve Yeniceçiftlik’in, İpsala’dan da Küçük Hıdır ve Korucuköy’ün üye olduğunu ve yaklaşık bin 400 aboneye su verdiklerini de bildiren Nalbantlar, “Birçok abonemiz borcunu ödeme konusunda çok duyarlı . Bunlara buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Ancak borcunu geciktiren ya da hiç ödememe yoluna sapan toplam 400 kadar abonemiz var. Birliğimizin boynunu da bu büküyor. Şu an için biriken yaklaşık 300 bin lira alacağımız var.  İyi niyetli olmayan abonelerimizin sularını kesip, alacakların yasal takibi için işlem başlatacağız.” şeklinde konuştu.

AKILI SAYAÇ TAKMAYA BAŞLAYACAĞIZ

Birlik Başkanı Mustafa Nalbantlar, tahsilatta yaşanan sıkıntının önüne geçmek için abonelere akıllı sayaç takmaya başlayacaklarını da bildirdi. Nalbantlar, bu konudaki araştırmaları sürdürdüklerini ve bu uygulamaya en kısa süre içinde Türkmen Köyü ile başlayacaklarını da ifade etti.