57 yıl boyunca yüzlerce kader mahkûmunun kaldığı ve geçtiğimiz yıl boşaltılarak kapatılan eski Keşan Kapalı Cezaevi, dün yıkıldı.

Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, yıkılmaya başlanan eski Keşan Kapalı Cezaevi’nde yerinde incelemelerde bulundu ve bu alanda yapılacak uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Yerin cezaevi olarak kullanımından vazgeçildiğini ve artık yıkılmaya başladığını belirten Özcan, “Yerin cezaevi olarak düşüşü Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış. Yer İmar planlarında yeşil alan, yani park olarak belirtilmiş. Bu alana şimdi biz de Keşan Belediyesi olarak park yapacağız. Kot kurtardığı için aynı parkın altına da 2 kat kapalı otopark yapacağız. Bununla ilgili projemizi de hazırlattık. Şu an herhangi bir yasal sıkıntımız yok.” dedi.

Yerdeki hafriyat işleri bittikten hemen sonra ihale hazırlıklarına başlanacağına dikkat çeken Mehmet Özcan, mahallenin çok güzel bir park alanına kavuşacağını ve bölgenin otopark ihtiyacının bu proje sayesinde giderileceğini belirtti.

HURDA DEMİRLERİ TOPLADILAR

Öte yandan at arabalarıyla yıkım alanına gelen Roman vatandaşlar, enkazdan çıkan demir ve kullanılmayan eşyaları alabilmek için adeta birbiriyle yarıştı. Zabıta ekipleri, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için önlem aldı.