CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Meriç eski İlçe Başkanı Veli Demir, sosyal medya hesabından Meriç Yüksek Okulu’nun 2016-2017 yılında öğrenim verememesini eleştirdi.

CEZAEVİ KAPANDI, ASKERLİK ŞUBESİ KAPANDI, TMO KAPANDI, 

TREDAŞ KAPANDI, ADLİYE KAPANDI

Demir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Anadolu Lisemizin Küplü beldesine alındığını öğrendik. Ortaöğretim öğrencilerinden Uzunköprü’deki okullarda eğitim göreceklerin sayısı dudak uçuklatacak kadar çok. Cezaevi kapandı, Askerlik şubesi kapandı, TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) kapandı, TREDAŞ kapandı, Adliye kapandı. Öğretmenler ilçede kalmıyor git gel yapıyor. Genç nüfus kalmadı Tarım çöktü hayvancılık durma noktasında 28 binden 12 bine düştü. Burası doğu veya güneydoğu değil ha. Burası Avrupa yakasında Edirne iline bağlı Meriç ilçesi. Ha bir de hükümet yanlısı belediyeye sahibiz. AKP’li belediye hükümet desteği mi desek yoksa Avrupa yakasındaki bir ilçeyi bitirme çabası mı desek ne denir bilmem?

ACABA BU SİYASİLER TEKRAR ADAY OLUP DA NASIL OY İSTEYECEKLER?

Siyasilerin el birliği ile ilçeyi bitirdiklerini iddia eden Demir açıklamasına şöyle devam etti: “Kalkındırmak ne kadar önemli ise bitirmek de o denli önemli şimdi önümüzde yerel seçimler olacak acaba bu siyasiler tekrar aday olup da nasıl oy isteyecekler? Biz şunları, bunları yaptık nüfusumuz arttı, eğitim yükseldi, Adliye geri geldi, iş sahaları arttı, tarım gelişti hayvancılık canlandı, ha bir de yılan hikâyesine dönen Sağlık Hastanesi bir türlü hizmet veremiyor. Ama açılışı yapıldı. Alışığız unutulmaya biz gene eski sağlık ocağında hizmet almaya devam ediyoruz.”

ARAÇ SAHİPLERİYLE USTALAR AKRABA OLDULAR

Demir, son olarak şunları söyledi: “Yollarımız mı? Muhteşem! Araç sahipleriyle ustalar akraba oldular. Ön takımlara ortalama 550 TL ile 600 TL arası diyorlar. Ustalar dua eder herhalde birilerine. Neyse eğitim-öğretim yılının ilk günü sabah okul önünde olmak istedim, bayramda geçirdiğim rahatsızlık nedeniyle Uzunköprü Devlet Hastanesi’ne gitmek zorundaydım gidemedim. Onun için şu an okulda sayısı kaç olursa olsun bütün öğrencilerin öğretim yılını kutluyor başarılar diliyorum. Bizlere bu ülkede yaşamayı bahşeden Ulu önderimiz Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin 2016-2017 Eğitim ve Öğretimin sağlıklı ve huzurlu geçirmelerini temenni ediyorum. Atatürkçü Laik Çağdaş nesiller yetiştirmelerini temenni ediyorum. Emekli olan öğretmenlerimizin de ayrıca ellerinden öpüyorum. Saygılarımla…”