Keşan Esnaf ve Sanatkârları Odaları ile Keşan Sağlık Grup Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen kan bağışı kampanyası bugün başlıyor.

Köşk Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek olan kampanya saat 10.00’da başlayıp 19.00’da sona erecek. Kan bağışı kampanyası 8 Nisan Çarşamba günü de aynı saatlerde devam edecek.

VERİLEN HER ÜNİTE KAN KURTARILAN BİR CANDIR

Konuyla ile ilgili olarak geçen hafta içinde yapılan açıklamada, kampanyanın Edirne’den gelecek doktor ve sağlık sorumluları nezaretinde gerçekleştirileceği kaydedilerek şu çağrıda bulunulmuştu: Sağlıklı olan bütün esnaflarımızı ve tüm Keşanlıları kan vermeye bekliyoruz. Sağlıklı bir insan en az yılda bir ünite kan vermesi kendi sağlığı açısından bir ihtiyaçtır. Biz Keşan Esnaf ve Sanatkârları Odaları olarak, sağlıklı her insanımızı bu kan verme kampanyamıza bekliyoruz. Unutmayalım ki, verdiğimiz her ünite kan kurtarılan bir candır. Belki bir gün bize veya en yakınımıza bir ünite kan lazım olabilir. Biz Keşanlıların bu kan verme kampanyasına duyarsız kalmayacağımızı biliyoruz.”

Bu arada, kan bağışı kampanyasının yanı sıra isteyen vatandaşlar organ bağışında da bulunabilecekler.

KAYMAKAM BEKİR DINKIRCI’YA ZİYARET

Keşan Esnaf ve Sanatkârları Odaları ile Keşan Sağlık Grup Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen kan bağışı kampanyası çerçevesinde kampanya yetkilileri Kaymakam Bekir Dınkırcı’yı dün ziyaret etti.

Ziyarete, İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar, Lokantacılar Kahveciler ve Otel Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan, Dülgerler Odası Başkanı Bülent Gezer ile Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Kudret Kalkan katıldı.

Dınkırcı ve ziyarete gelen kampanya heyeti “Sağlık Haftası” etkinlikleri kapsamında Esnaf Odaları, Kızılay, İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından ortaklaşa düzenlenen Kan Bağışı kampanyası hakkında görüş alış verişinde bulundu. Dınkırcı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Esnaf Odalarımız, Kızılayımız ve Sağlık Müdürlüğümüzün düzenlemiş oldukları bu kampanyanın Sosyal sorumluluk çerçevesinde önemine dikkat çekerek, 7-8 Nisan 2015 Salı ve  Çarşamba günleri 10.00 ile 19.00 saatleri arasında İlçemiz Köşk Düğün Salonunda gerçekleşecek olan Kan Bağışı kampanyasının yapılacağını belirterek kampanyayı düzenleyenlere teşekkür ederek, Keşan’ın geleceği bakımından ferdi işletmeler yerine şirket, kooperatif ve üretici birliği bazında işletmelerin önemine dikkat çekerek ‘Müşteri velinimetimizdir’ esasından hareketle esnaf-müşteri ilişkilerinin önemini örnekleriyle vurgulayarak bu konuda yapılan ve yapılacak çalışmaların önemli olduğunu vurgulamışlardır.” dedi.