HABER MERKEZİ

Kongreye; Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, esnaf odası başkanları, S.S. Keşan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin üyeleri ve misafirler katıldı.

Bin 407 ortağı bulunan kooperatifin genel kurul toplantısı, Kooperatif Başkanı İsmail Atakan’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Tüm katılımcılara ‘hoş geldiniz’ diyen Atakan, “Bugün burada Keşan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin genel kurulunu yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Genel kurulumuzun hayırlı olmasını yüce Allah’tan diler, hepinizi yönetim ve denetim kurulu arkadaşlarım adına saygı, sevgi, muhabbetle selamlarım. şeklinde konuştu.

Daha sonra ise divan heyetinin seçimi yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Denetim Kurulu üyesi Alpaslan Görgülü, Yönetim ve Denetim Kurulu raporu, bilanço ve gelir gider tablolarını okudu.

Görgülü tahmini bütçe kalemleri ile gerçekleşen gelir gider kalemlerini ise şöyle aktardı: “Tahmin edilen gelir toplamı 861.015.00 TL, gerçekleşen gelir toplamı 953.610.46 TL, öngörülen gider toplamı 861.015.00 TL, gerçekleşen gider toplamı 839.605.32 TL’dir. 114.005.14 TL müspet fark oluşmuştur.”

Denetim kurulu raporunu da okumasının ardından oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonucunda okunan raporlar oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra ise Yönetim ve Denetim Kurulu ibra edilerek, 2018, 2019 ve 2020 yılı tahmini bütçesi karara bağlandı. Toplantı, 2018, 2019 ve 2020 Yönetim ve Denetim kurulları üyelerinin aylık ücret veya huzur hakları ile yolluklarının belirlenmesi ile sürdü.

Genel kurul; 7 Ağustos 2017 tarih, 2017/07 sayılı TESKOMB Genelgesi kapsamında gerçekleştirilen kooperatif takibinde bulunulan alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin uygulamanın görüşülmesiyle sürdü.

Dilek ve temenniler bölümünde ise katılımcılara söz verildi. Konuşmaların ardından toplantı sona ererken, katılımcılara ikramda bulunuldu.