Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde tezgah açacak bazı pazarcı esnafı, yeni pazaryerinin kapalı olmasını istiyor.

Yeni pazaryerinin kullanıma geçmesiyle birlikte tezgah açacak esnaf “Yeni yerde herkes bir yerde toplanacak, müşteri de pazarı çok gezmek zorunda kalmayacak bunlar ilk başta akla gelen avantajları, olumsuz olarak mesela bazı esnaflarımızın tezgahları büyük bize tahsis edilecek yerler ufak, nasıl yerleşeceğiz? Ayrıca vatandaş da artık üstü kapalı yerlerde alışveriş yapmak istiyor. Bu durum müşteriyi özellikle kış aylarında kaçırabilir.” dedi.

TEZGAH AÇACAK ESNAF YENİ NESİL PAZARYERİ İSTİYOR

Çok amaçlı pazaryerinde tezgâh açacak esnaf, yeni nesil pazaryeri istiyor. 7 Şubat 2017 Salı günü saat 13.00’te noter huzurunda gerçekleştirilecek kuranın ardından Cumartesi günü tezgah açacak esnafı stres kapladı. Özellikle kış ve yaz şartları değerlendirildiğinde üstü açık olan pazaryerinin kapatılması için proje geliştirilmesini gerektiğini dile getiren pazaryeri bazı esnafı, yeni nesil üstü kapalı pazaryeri istedi. Vatandaşlar “Yaz ve kış şartları düşünüldüğünde üstü açık bir şekilde hizmet vermemiz gerekecek. Buralarda brandalar ile üstlerimizi kapatıyoruz ama orada bırakın branda sermeyi, branda çekmeyi branda ipini dahi asacak yer yok. Bu konu daha önce konuşulduğunda bizler bunu belirttik. Başka belediyeler artık esnaflarına yeni nesil üstü kapalı pazaryerleri yaptılar, aynı hizmeti biz de bekliyoruz.” dediler.