Rasim Ergene Caddesi ile Necati İşcan Caddesi’nin bir bölümü ve bunlara bağlantılı bazı sokaklarda konuşlandırılan Pazar yerinde ilk hafta hem esnaf hem de alışverişe çıkan vatandaşlar çeşitli sıkıntılar yaşadı. Açtığı tezgahın önünde yıllardır hizmet ettiği müşterilerini bekleyen esnafın gözleri tezgahından çok yoldan gelen geçen vatandaşların üzerindeydi. Aynı sıkıntı, alıştığı sebzecisini, meyvecisini arayan vatandaşlar için de geçerli oldu.

KARATAŞOĞLU:  ESNAFIMIZIN %95’İ MEMNUN

Konuyla ilgili olarak görüşlerini açıklayan Belediye Başkan Vekili Yılmaz Karataşoğlu, bir anket yaptırdıklarını ve esnafın %90-95’inin çekilen kuradan ve yeni yerinden memnun olduğunu söylediğini belirtti.

Bu işe başlarken yaptıkları açıklamalarda hiç kimseyi yersiz bırakmayacaklarını söylediklerini hatırlatan Karataşoğlu, şunları söyledi: ”Dediğimiz gibi de oldu. Şu an için odaya kayıtlı hiç kimse benim yeni pazaryerinde yerim yok diyemez. Müstahsillerimiz için de yeteri kadar yerimiz var.  Bu hafta pazaryerinde yaşadığımız tek sıkıntı bazı bağlantı yollarından yana oldu. Önümüzdeki hafta bu sıkıntıları da ortadan kaldıracağız. Pazaryeri daha toparlanmış bir şekilde olacak.”

PEK SIKINTI YAŞANMADI

Gün boyu pazaryerinde ve esnafla iç içe olduklarını da ifade eden Karataşoğlu, “Pek sıkıntı yaşanmadı. Birkaç kişinin bireysel çıkışları oldu. 300-500 esnafı bir yerden alıp başka bir yere taşıyorsunuz, böyle durumlarda birkaç kişinin bir pürüz çıkarmaması zaten anormal sayılır. Bundan sonra iş esnaf arkadaşlarımıza düşüyor. Hünerlerini gösterip işlerini yürütecekler. Hepsine hayırlı işler bol kazançlar temenni ediyorum.”  dedi.