AYGÜL KONAR

Kocaman, bu duruma pazaryerinin taşınması söylentileri de eklenince tedirginliğin tüm esnafa yayıldığını ifade ederek, pazaryerinin şehir dışına taşınmasına esnafın görüşleri doğrultusunda karşı olduklarını belirtti.

Kocaman, açıklamaya katılan Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte oda üyesi esnafı ile Keşan'da yapılan düzenlemeler hakkında görüş alışverişi yaptıklarını söyledi.

“KEŞAN'DAKİ TÜM ESNAFIMIZ, BİRBİRİNİN TAMAMLAYICISIDIR”

Bu anlamda, kısa bir süre önce trafik yoğunluğunu gidermek adına yapılan düzenlemenin hayata geçirilmesiyle, bazı köy minibüslerde güzergah değişikliğine gidilmesinin, güzergahtaki tüm esnaftan, olumsuz etkilendikleri yönünde görüş aldıklarını dile getiren Hasan Kocaman, konuya ilişkin şunları söyledi: “Keşan'daki tüm esnafımız, birbirinin tamamlayıcısıdır. Her esnaf kazandığını, diğer esnaftan alışveriş yaprak harcıyor. Bu bir döngüdür. Dolayısıyla, bir esnafın işi kötü gittiğinde, bu durum diğer esnafa da yansıyor. Şikayetlerin her geçen gün arttığı bu güzergahtaki esnafımız, cirolarının her gün daha da azaldığını dile getiriyor.”

“BU SÖYLENTİLER ARTTIKÇA İNSANLAR ARTIK ÇARŞIDA GEZMEZ HALE GELECEK”

Esnaf ile yaptıkları görüşmelerde, pazaryerinin şehir dışına taşınmasıyla ilgili söylentilerin de kamuoyunda sıkça konuşulmaya başlandığını söyleyen Kocaman, “Bahse konu trafik düzenlemesiyle tedirgin olan esnafımız, bu söylentiler ile daha da tedirgin hale geldi. Bu söylentiler arttıkça insanlar artık çarşıda gezmez hale gelecek. Pazaryeri, eğer konuşulduğu gibi çarşı dışına taşınırsa, köyden gelen vatandaş da, satış için köylere gidenlerden alışveriş yapar ya da köyde üretim yapar ve Keşan'a gelmekten vazgeçer. Bunun yanında da, şehir dışına taşınırsa, insanlar AVM'lere yönelecek.” dedi.

“BİRBİRİMİZDEN KOPAMAYIZ”

Pazaryerinde tezgah açan esnaf ile çarşı merkezinde işyeri bulunan esnafın bir bütün olduğunu tekrarlayan Hasan Kocaman, şöyle devam etti: “Burada pazaryeri esnafı ya da çarşı esnafı diye ayırım yapmak mümkün değil. Birbirimizden kopamayız. Eğer pazaryeri, konuşulduğu gibi Askeri Kantin'in arka bölümündeki alana taşınırsa, bu durumdan tüm esnaf olumsuz etkilenecek. Bunun yanında, alışveriş için Yunanistan'dan gelen vatandaşları taşıyan otobüsler çarşı merkezine mi gelecek, yoksa taşınacağı konuşulan yere mi? Tedirgin olan esnafımız, tedirginliğin ortadan kalkması için Keşan Belediyesi'ndeki yetkili ağızlardan bir açıklama bekliyor.”

“BİZ ÇARŞI MERKEZİNDEN TAŞINMAYA KESİNLİKLE KARŞIYIZ”

Seçim öncesinde, seçilen yönetimin, pazaryerinin çarşı merkezinden taşınmayacağı yönünde söylemlerin bulunduğunu dile getiren Kocaman, “Sokaklarda tezgah açmaktan biz de memnun değiliz. Ancak verilen sözlerin yerine getirilerek, tüm rahatsızlıkların ortadan kalkmasını istiyoruz. Hükümet partisinin belediye yönetiminde olduğu, bunun yanı sıra Milletvekilimiz ve Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan hemşerimizken bu fırsatı değerlendirip güzel bir pazaryeri yaptırmalıyız. Biz çarşı merkezinden taşınmaya kesinlikle karşıyız. Taşınacaksa da merkezde bir noktaya taşınmalı. Buna rağmen pazaryeri taşınırsa, hukuksal anlamda elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Başoğlu da, itfaiye eski binasını yıkılırken, STK başkanları ile görüş alışverişi yapılmadan yıkıldığını dile getirerek, şunlara yer verdi: “Kimseye danışmadan yıkılan bu alana, pazaryerindeki 20 tane esnafın taşınacağı söylendi. Ancak bu da olmayınca, buradaki düzenlemede de boşuna yapılmış oldu. Bunların yanı sıra, burada köy minibüslerini bekleyenler, lavabo ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Mecburen minibüslerinin bir an önce kalkmasını bekliyorlar.”