Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, Keşan Belediyesi tarafından Çamlıkent ve Aşağı Zaferiye mahallelerinde kurulan semt pazarlarında tezgah açan esnaf sayısında büyük bir düşüş yaşanmaya başladı.

Keşan Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz ile Keşan Belediye Meclisi Üyesi ve Pazaryeri Komisyonu Başkanı Yılmaz Karataşoğlu, semt pazarlarında tezgah açan esnaf sayısının düşmesinin turizm sezonu ile ilgili olduğunu, birçok esnafın sahil bölgelerine gitmeye başladığını söyledi.

ALDANMAZ: CUMARTESİ GÜNÜ BİLE SAHİLE GİDEN ESNAF VAR

Esnafın turizm sezonunun başlamasıyla sahillerde tezgah açtığını belirten Aldanmaz,“Esnaf sahile gidince burada tezgah açamıyor. Turizm sezonu bittikten sonra yine semt pazarında tezgah açılacaktır. Özellikle bu hafta kurulan semt pazarında sayının daha da düştüğü gözlendi. Cumartesi günü bile sahile giden esnaf var. Bu konuda bizim herhangi bir tespit yapma durumumuz yok. Kışın zaten işler kötü, bir de yazın engellemeye kalkarsak esnafın durumu daha kötü olur.” dedi.

KARATAŞOĞLU: VATANDAŞ İSTEDİ BİZ HİZMETİ AYAĞINA GETİRDİK

Esnafın semt pazarından verim alamadığını ifade eden Yılmaz Karataşoğlu da konuyla ilgili olarak şunları söyledi:“Turizm sezonu nedeniyle vatandaşlar denize gitti. Vatandaşlarımız ayağımıza hizmet dedi biz de götürdük. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olsun. Her geçen gün semt pazarlarında tezgah açan esnaf sayısında azalmalar oluyor. Bunun nedeni esnafın para kazanamaması. Özellikle okullar açıldıktan pazarın daha hareketli olacağını düşünüyorum. Hava şartlarından dolayı insanlarımız ilgi gösterecektir.”