SONGÜL KONAR

Turizmci üyeler "Verimli olmayacaksa anlamı yok" diyerek Birlik'ten çıkmak için dilekçe verdi.

15 delegeden 12 delegenin katıldığı ve saat 15.00’te Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile gerçekleşen toplantı en yaşlı üye Erdoğan Gümülcineli başkanlığında başladı. Toplantıya geçilmeden önce söz alan otel sahiplerinden Ethem Toptani ve Cüneyt Yüksekdağ, ESTAB’tan ayrılmak istediklerini ve bu birliğin kendilerine hizmet anlamında yeteri kadar çalışmadığını söyledi. Toplantının devamında, Birlik Başkanlığı seçimine geçildi. Başkanlığa Süleyman Gürsel Paçaman'ın aday olmasının ardından, Nehir Gergin söz aldı.

GERGİN: "SİYASİ GÜCE SAHİP OLARAK BURAYA ADAY OLDU"

Keşan Belediye Başkan Vekili Nehir Gergin, kendisinin de bir turizm yatırımcısı olduğunu hatırlatarak, ESTAB yönetimine talip olanların siyasi güce sahip olarak buraya aday olduklarını, ama esasen bu işin içinde olanların da birlikte söz sahibi olması gerektiğini ama bunun mümkün olmadığını kaydetti. Gümülcineli de, toplantı öncesinde görüştüğü Toptani ve Yüksekdağ’ın görev almak istemediklerini dile getirdi. Gündem maddelerine geçilmeden önce konuşan Gümülcineli, ESTAB’ın önemli projelere imza attığını ve turizm anlamında çok önemli olduğunu dile getirdi.  Gümülcineli’den sonra konuşan Keşan Belediye Başkan Vekili Nehir Gergin de, ESTAB Meclisi’nin hayırlı olmasını dileyerek, "Otelci arkadaşlarla yaptığımız görüşmede ESTAB’ın yeteri kadar istişarelerde bulunmadığını ve kendilerine çok anlamda bir katkısı olmadıklarını belirterek birlikten ayrılmak istediklerini söylediler. Bu konuda yaşanan bu eksikliğin çözülmesi gerekir. ESTAB’ı özel sektörden bir başkanla devam etmesi daha sağlıklı da olabilir. İşletme sahiplerinin burada hakkı var, fakat burada yeterli sayıya sahip değiller. Bu konuda başkan adayları ile başkan olmaları için işletme sahipleri ile istişare edildi mi?” dedi.

Turizmciler de "Verimli olamayacaksa anlamı da yok. Erikli'de su yok. Mademki paramız var, su neden yok? Bir şeyler yapılacak mı yoksa yapılmayacak mı?" ifadelerine yer verdi.

Bu konuşmaların ardından, toplantı devam etti. Başkan Adaylığı oylamasında, Paçaman 11 oyla oybirliği ile ESTAB Başkanı seçildi. Birlik Başkanı seçiminden sonra Gümülcineli yerini Birlik Başkanı seçilen Süleyman Gürsel Paçaman’a bıraktı. Birlik Başkan 1. Vekilliğine 8 oyla Sezgin Gündoğdu ve Birlik Başkan 2. Vekilliği’ne 10 oyla Olcay Soran ile seçildi. Birlik Asil Kâtip üyeliklerine 9 oyla Erdinç Can, 8 oyla Olcay Soran seçildi. Birlik Encümen üyeliklerine İsmail Alış, İsmail Özcan, Abdi Kıyakoğlu ve Erdinç Can 8’er oy ile seçildiler. Birlik Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine de Olcay Soran, Erdoğan Gümülcineli ve Sezgin Gündoğdu 8 oyla seçildi. Birlik Denetim Komisyonu üyeliklerine de İsmail Alış, Erdoğan Gümülcineli ve Olcay Soran 8 oy ile seçildiler. Birliğin 2018 Yılı da Kesin Hesap Cetvelleri görüşülerek oyçokluğu ile kabul edildi. Birliğin 2018 Yılı Faaliyet Raporu görüşülerek oyçokluğu ile kabul edildi. TANAP Projesi için gerekli olan ve Bağışlar Kalemi’nden alınacak 300 bin TL ek ödenek de oy çokluğu ile kabul edildi. Denetim Kurulu Raporu da görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Birlik Başkanı Encümen Üyeleri ve Meclis üyelerinin huzur hakları görüşüldü. Buna göre Birlik Başkanı katıldığı oturum başına 652,99 TL, Birlik Encümen üyelerine katıldığı oturum başına 261,19 TL, Birlik Meclis üyelerine katıldığı oturum başına 195,90 TL huzur hakkı verilmesi oyçokluğu ile kabul edildi. Son olarak; Birlik Başkanı’na toplu sözleşme yetkisi verilmesi de oy çokluğu ile kabul edildi.

TURİZMCİLER, ESTAB'TAN AYRILMAK İÇİN DİLEKÇE VERDİ

Toplantı sonunda konuşan Paçaman, meclis toplantısının hayırlı olmasını dileyerek, "Bizler otelcilerimizle bundan sonra daha fazla görüşerek neler yapabileceğimiz konusunda ESTAB olarak daha fazla uğraş vereceğiz ve onları her zaman dinleyerek turizm konusunda neler yapılabileceğini görüşeceğiz. Turizmcilerimiz için ESTAB'ın her oluşumunda bir isim boş bıraktık. Ancak görev istemediler." derken, Nehir Gergin ise "Eleştiri yapmadan önce keşke isimlerin yanına boşluk bırakıldığını bizlere söyleseydiniz. Biz de kendi aramızda aday çıkarabilirdik. Bizim bu konuda bilgimiz yoktu. Kararı o anda söyleseydiniz amacımıza ulaşmış olurduk. Bütün komisyonları 8’er oy ile seçtiniz, keşke 12’şer oy ile oybirliği ile seçseydik. İstişareli olması daha şık olurdu." ifadelerini kullandı.

Toplantı sona ererken, turizmciler, ESTAB'tan ayrılmak için yetkililere dilekçelerini sundu.