ESTAB (Edirne Saros Turizm Merkezi Turizm Altyapı Hizmet Birliği) Meclis Toplantısı, dün Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Saat 15.00 sıralarında başlayan toplantı, ESTAB Meclis 1. Başkan Vekili Neval Karaatlı başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının ilk gündem maddesini “ESTAB’ın faaliyet sahası içerisinde bulunan turizm belgesi olan ve turizm belgesi olmayan otellerden pansiyon ve konaklama tesislerinden alınacak olan katılım payının belirlenmesi.” maddesi oluşturdu.

Madde hakkında bilgi veren Birlik Müdürü Feyzi Engin, geçmiş yıllarda alınan ücretlerle ilgili üyeleri bilgilendirdi.

Madde hakkında söz alan üyeler, 2015 yılında uygulanan ve turizm belgesi olanlardan yatak başına 30 TL, olmayanlardan da yatak başına 15 TL alınması uygulamasının 2016 yılında da artış olmadan aynen devam etmesi konusunda oy birliği ile karar aldı.

Birliğin 2016 yılı bütçesi hakkında detaylı bilgiler veren Engin, gelir-gider bütçesini denk şekilde 183 bin 755 TL olarak belirlediklerini açıkladı ve onay konusunda sözü üyelere bıraktı.

Belirlenen bütçe üyeler tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda Birlik’in Denetim Komisyonu ise yapılan seçim sonrası 11’er oy alan Neval Karaatlı, Mehmet Ali Yetim, Süleyman Dost’dan oluştu.

Toplantının son maddesi olan “2016 yılında 1 adet sözleşmeli personel çalıştırılması hususunun Birlik Meclisince ele alınması.” hakkında üyeleri bilgilendiren Feyzi Engin, mevcut çalışan personelin 1850 TL olan ücretinin yasal artışlarla 2054 TL’ye çıkarılması gerektiğini dile getirdi.

Üyeler söz konusu personelin gereken ücret artışını oy birliği ile onayladı.

Toplantının son bölümünde ESTAB üyeleri; yaz döneminde ev pansiyonculuğunun kayıtsız şekilde yapılması konusu üzerinde durdu. Toplantıda sorunun giderilmesi için belediye, jandarma ve vergi dairesi işbirliğinde çalışmalar yapılması gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.