HABER MERKEZİ

Toplantı, saat 15.30’da başladı, Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda ESTAB Meclis 1. Başkan Vekili Neval Karaatlı başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda ilk olarak Birliğin 2018 yılı bütçesi görüşüldü. Bütçe hakkında Meclis üyelerine bilgi veren ESTAB Birlik Müdürü Feyzi Engin, 2018 yılı gelir ve gider bütçesinin 1.030.062 olarak hazırlandığını ifade etti. Bu bilgi sonrası hazırlanan bütçe oybirliği ile kabul edildi.

Toplantıda daha sonra Birliğin faaliyet alanı içerisinde bulunan turizm belgesi olan ve turizm belgesi olmayan otel, pansiyon ve konaklama tesislerinden alınacak olan katılım payının belirlenmesini içeren madde görüşüldü. Turizmcilerin sektör açısından zor durumda olduğunun belirtildiği toplantıda bu nedenle geçen yılda olduğu gibi katılım payı ücretleri aynı bırakıldı. Buna göre Turizm belgesi olanlardan yıllık yatak başına 30 TL, turizm belgesi olmayanlardan da yatak başına 15 TL alınması oy birliği ile kabul edildi. Söz konusu ücretlerin 2012’den bu yana artırılmadığı da ifade edildi.

Bir diğer maddede ise Birlik Denetim Komisyonu seçimi gerçekleştirildi. Bu seçime göre Denetim Komisyonu’na; Hasan Güler, Bayram Şeker, Nurgül Yıldırım oy birliği ile seçildi.

Toplantıda son olarak 2018 yılında 1 adet sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücreti görüşüldü ve oy birliği ile karara bağlandı.