ESTAB (Edirne Saros Turizm Merkezi Turizm Altyapı Hizmet Birliği)’ın Trakya Kalkınma Ajansı’na, 2013/2014 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında hazırladığı “Evimi Temizliyorum Misafirlerimi Bekliyorum” Projesi kapsamında alınan kumsal temizleme aracının tanıtımı, dün gerçekleştirildi.

Saat 14.15 sıralarında başlayan ve sahil  temizleme aracının vatandaşa tanıtım için konduğu Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Birlik ve Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Birlik Müdürü Feyzi Engin ile aracın alındığı Esman Çevresel Ekipmanlar Güvenlik Araçları ve Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti. Bölge Satış Yöneticisi Muammer Güney ile ilgililer katıldı.

Araç hakkında basın mensuplarına  bilgi veren Özcan, “Hazırladığımız proje karşılığında kumsal temizleme makinesi ve 50 adet büyük plastik çöp kutusu almaya hak kazandık. Bu çöp kovaları Erikli, Yayla ve Sultaniçe’ye dağıtılacak. Kumsal temizleme aracı da adı üstünde sorumluluk sahamızdaki kumsalları temizleme maksatlı kullanılacak. Sahil temizleme aracı KDV dahil 488 bin 520 TL’ye mal oldu. Bunun %75’i Trakya Kalkınma Ajansı’ndan hibe şeklinde ödenecek.  Aracımız 2 gün boyunca meydanda sergilenecek daha sonra da sahillerimizde göreve başlayacak.” dedi.  

Aracın, belediye personeli  Mustafa Taburcu tarafından kullanılacağını ve öncesinde firma yetkilileri tarafından kendisine eğitim verileceğini belirten Mehmet Özcan, “Aracı sabah erken saatlerde ve akşamüstü saatlerinde vatandaşın yoğun olmadığı zamanlarda kullanmayı ve vatandaşa her zaman tertemiz bir kumsal bırakmayı düşünüyoruz. Ayrıca aracın alınmasında desteği olan ESTAB üyelerine de teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.  

Başkan Özcan, tanıtımda araçla kısa bir süre deneme sürüşü de gerçekleştirdi.