Geçtiğimiz 11 Şubat’ta tecavüze direndiği için minibüs şoförü tarafından öldürülen Özgecan Aslan’ın anısını yaşatacaklarını belirten Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik, “Bu tür üzücü olayların yaşanmaması için Edirne Belediye Başkanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl bir dizi karar alındı ve bunlar kamuoyunda ‘Özgecanönlemleri’ olarak bilindi. Bu kapsamda ETUS araçlarında çalışan tüm şoförlerimiz uyuşturucu testi başta olmak üzere bir dizi testten geçti ve tüm arkadaşlarımız bu sonuçlarda temiz çıktı” dedi.

Edirne Toplu Ulaşımını sağlayan ETUS’a bağlı araçlarda taşımacılık yapan şoförler, Edirne Belediye Başkanlığı tarafından alınan ve kamuoyunda Özgecan tedbirleri olarak bilinen karar gereği Özel Trakya Hastanesinde uyuşturucu testine tabi tutuldular. ETUS şoförlerinin tamamının testten geçtiğini belirten ETUS Başkanı Giyik, tüm şoförlerin test sonuçlarına göre temiz çıktığını belirtti.
ÖZGECAN’I UNUTMAYACAĞIZ
Geçtiğimiz yıl 11 Şubat’ta minibüs şoförü tarafından Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan’ı unutmayacaklarını ve minibüsçüler olarak hatırasını yaşatacaklarını ifade eden ETUS Başkanı Hakan Giyik, “Bizler Özgecan cinayetini işleyenin bir minibüs şoförü olmasından ötürü yaşadığımız üzüntüyü tarif edemeyiz. Özgecan Aslan’ı ve anısını yaşatmak için, ölüm yıl dönümünde tekrar araçlarımızı Özgecan’ın fotoğraflarıyla donatarak onu tekrar anıyor ve kadın cinayetlerinin son bulmasını diliyoruz” diye konuştu.
ŞOFÖRLER TEMİZ ÇIKTI
Edirne Toplu Ulaşım Sistemine ait toplu taşıma araçlarında görev yapan tüm şoförlerin uyuşturucu testlerine tabi tutulduğunu belirten Başkan Giyik, “Bizim şoförlerimiz başta sabıka kaydı, psikoteknik gibi uygulamaların yanı sıra uyuşturucu testlerine tabi tutuldular. Çok şükür ki bizim şoförlerimizde uyuşturucu madde kullanımına rastlanmadı. Bizler Edirne toplu ulaşımında talihsiz olayların yaşanmaması için, kanunlar çerçevesinde belediyemizle birlikte elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.