Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası), İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi, Esnaf Odası ve Çamlıca Muhtarlığı işbirliğiyle Çamlıca’da yapılan Pansiyonculuk Kursunun açılışı 18 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Açılışa; Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekili Yavuz Kılıçarslan, Lokantacı ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Yıldız, Çamlıca Köyü Muhtarı Arif Büyükyatıkçı, Çamlıca Turizm Derneği Başkanı Tahir Demirel ile KORUDER Yönetim Kurulu Başkanı Ersun Sezay Karani ve kursiyerler katıldı.

Çamlıca’nın ve dolayısıyla bölgenin turizm potansiyelini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Kırsal Turizm Etkinlikleri Modüler Programı-Pansiyonculuk Kursu ile ilgili açıklamalarda bulunan yöneticiler şunları kaydetti:

KEŞAN TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA HELVACIOĞLU:

“Öncelikle kursumuz hayırlı olsun. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz, Lokantacı ve Kahveciler Esnaf Odamız, Çamlıca Köyü Muhtarlığımız, Çamlıca Turizm Derneği ve KORUDER’inbu işbirliğinin içinde yer aldığını hatırlatmak isterim. Bu önemli programda hepimizin emeği var bundan sonrada siz kursiyerlerin emeği olacak. Kursa katılarak göstermiş olduğunuz medeni cesaretinizden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Görüyoruz ki hanımların kursa ilgisi daha fazla, bir işe hanım eli değmesi çok önemli. Hanımlar bir işte daha itinalı ve başarılıdır.

Ev pansiyonculuğu konusunda Çamlıca bu işin ağabeyi rolünü üstlenmeli. Turizme yakışan bir beldedeyiz, 5 sene sonra göreceksiniz ki bu iş size tarlanızdan kazandığınız kadar para kazandıracak. Ev pansiyonculuğu Çamlıca’yı bir adım öne taşıyacak. O güzel taş evlerde oturmak, dinlenmek, hafta sonunu geçirmek ve doğallığı yaşamak için tur şirketleri ile gelenler olacak, bunlar hayal olmamalı. Çanakkale yolunun üzerindesiniz. Yola inerek yol turizminden ve potansiyelden yararlanmamız gerekiyor. Çanakkale yoluna sınırsınız. Bu potansiyeli kullanmalıyız. Yöresel Pazar ile ilgili projeler geliştirmeliyiz. Turizmde gelecek var, yaş kaç olursa olsun üretmek lazım. Turizm demek sadece güneş, kum ve deniz demek değildir. Turizm evde yaptığınız tere yağdır, makarnadır, reçeldir, ormanda yürüyüştür, sağlıktır, temiz havadır.”

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRÜ TURGUT YILDIZ

“Bölgenin turizm potansiyelini açığa çıkarmalıyız. Bu anlamda Çamlıca ev pansiyonculuğu konusunda son derece avantajlı. Özellikle kadın girişimcilerimizin bu kursumuza ilgi göstermesi oldukça sevindirici. Ev pansiyonculuğunun ileride tarım getirisinden daha fazla getiri sağlayacağına inanıyoruz. Bunun adımlarını şimdiden atmak gerekiyor.”

ESNAF ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜSEYİN ÇAKMAK:

“Dünya’nın en güzel ekonomisi turizmdedir. Bu gün burada bölgelerini ev pansiyonculuğu ve turizm ile geliştirecek kursiyerlerimiz ile birlikteyiz. Öğrenmenin yaşı yoktur, buna gönül vermişsiniz ne mutlu, sizleri kutluyor ve hayırlı olmasını diliyorum.”

İLÇE MİLLİ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜR VEKİLİ YAVUZ KILIÇARSLAN:

“Çamlıca doğru yolda ilerliyor. Bu önemli kursun içinde bulunduğumuz turizm haftasına denk gelmeside ayrıca anlamlı. Çamlıca’da bu kursun 3.sünün açılması ve bayan katılımcıların çoğunlukta olması ayrıca sevindirici. Hepinize başarılar diliyorum.”

ÇAMLICA KÖYÜ MUHTARI ARİF BÜYÜKYATIKÇI:

“Çamlıca ve Çamlıcalılar her şeyin en iyisini hak ediyor. Kursa katılarak Çamlıca’ya değer katmak isteyen kursiyerlerimize teşekkür ediyor başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından Trakya Üniversitesi Keşan MYO Öğretim Görevlisi Nasıf Koyuncu kursiyerlere ev pansiyonculuğu ve turizm konusunda kursun ilk dersini verdi.