Sağlık Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde kurulan Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, evde sağlık hizmeti ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbı bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilmesini amaçlamaktadır. Birimimizin rutin hizmetleri dışında Aralık 2013 den itibaren her hafta düzenli olarak İlçemizde 1 bebek ziyareti, 2 evde bakım ziyareti, 1 taziye ziyareti gerçekleştirilecek olup, ziyaretler süreklilik arz edecek ve ihtiyaçlara göre sıklığı değişecektir. Keşan Evde Sağlık Hizmetleri ile ilgili haftalık faaliyetlerimiz ile ilgili görsel ve haberler kesansaglik.gov.tr ya da Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü facebook sayfasında yer alacaktır.

HER HAFTA 1 BEBEK ZİYARETİ

Ziyaretlerimizde; kadını, bebeğini ve ailesini fiziksel, psikolojik, sosyal ve kültürel boyutları ile ele alarak, gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemlerde ortaya çıkılabilecek değişimlere uyumunu sağlamak, aile planlaması, anne sütünün önemini vurgulamak, emzirmenin özendirilmesi, anne ve bebek arasındaki bağı güçlendirmek  aşılar, bebek bakımı, bebeğin gelişimi ile ilgili önemi konularda bilgi verilmekte olup, bebeklere ufak hediyeler takdim edilmektedir.

HER HAFTA 1 EVDE SAĞLIK ZİYARETİ

Evde sağlık hizmetinde devamlılık esastır. Bu devamlılık,  hastanın talebi ve hizmetin gereklerine göre ihtiyaç durumunda mesai saatleri içinde evde sağlık hizmeti birimi tarafından İlçemizde verilmektedir. Gerek teşhis ve tedavi sonrası bakım sürecinde, gerek kronik bir hastalığın takibinde, gerekse herhangi bir sağlık problemi olmaksızın koruyucu sağlık ve tetkik hizmetlerinin verilmesi süreçlerinde, ihtiyaç sahiplerine kendi ortamlarında sağlık bakımı hizmetlerinin verilmesi amaçlanmaktadır.

HER HAFTA 1 TAZİYE ZİYARETİ

Sağlıklı bir toplum yapısı oluşturmak ve beşeri ilişkileri en mükemmel şekilde düzenlemek, amacıyla her hafta vefat yaşanan bir aileye taziye ziyaretlerinde bulunularak, doğum kadar ölümünde doğal bir süreç olduğu, bu süreçte manevi destek sağlamak amacıyla doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımızın yanında olmak nihai amacımızdır.